Telekom Slovenije


Telekom Slovenije utrjuje svoj tržni položaj v Republiki srbski
Telekom Slovenije
četrtek, 25. september 2008
Telekom Slovenije preko svoje hčerinske družbe Aneks že dosega svoj strateški cilj, da postane največji alternativni ponudnik naprednih in celovitih širokopasovnih storitev elektronskih komunikacij na tem območju s 30-odstotnim tržnim deležem. Velike načrte Telekoma Slovenije na tem območju in tudi sicer v celotni BiH potrjuje tudi septembrski nakup podjetja Netkom, ki je pomemben operater kabelske televizije. Do konca leta načrtujejo z dodatnimi nakupi za katere predvidevajo 2 milijona € svoj položaj v Republiki srbski še okrepiti.
Več...
 
Dobri polletni poslovni rezultati Skupine Telekom Slovenije
Telekom Slovenije
petek, 29. avgust 2008
Šestmesečni poslovni rezultati Telekoma Slovenije in njegovih hčerinskih družb so spodbudni. V tem obdobju je Skupina Telekom Slovenije ustvarila za 416,4 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. EBITDA se je povečala za 14 odstotkov in je znašala 164,1 milijona evrov. Za enak odstotek je večji tudi dobiček iz poslovanja EBIT, ki je dosegel 73,3 milijona evrov. Čisti poslovni izid je bil večji za pet odstotkov in je znašal 48,5 milijona evrov.
Več...
 
Informacije 1188++
Telekom Slovenije
četrtek, 28. avgust 2008
Telekomova hčerinska družba Teledat bo septembra v svoji službi informacij 1188 poizkusno uvedla novost, ki bo omogočila avtomatsko vzpostavitev zveze z iskano številko. Klicatelji na informacije 1188 bodo lahko s pritiskom na tipko 1 še enostavneje vzpostavili zvezo s posredovano telefonsko številko. V mesecu septembru bodo storitev, imenovano 1188++, lahko poizkusno uporabljali le naročniki Telekoma Slovenije, in sicer brezplačno.
Več...
 
Zaradi neviht povečano število okvar na telekomunikacijskem omrežju
Telekom Slovenije
ponedeljek, 04. avgust 2008
Zaradi pogostih neurij in neviht v zadnjem času v Telekomu Slovenije beležijo povečano število okvar na telekomunikacijskem omrežju in napravah. Zaradi velikega števila hkratnih okvar na različnih območjih so se ponekod podaljšali tudi časi za odpravo teh napak. Nestanovitno vreme in atmosferske motnje vremenoslovci napovedujejo tudi za prihodnje dni.
Več...
 
(Tudi) SiOL TV že nekaj tednov z MPEG4
Telekom Slovenije
četrtek, 19. junij 2008
Telekom Slovenije uporabnikom po vsej Slovenije že nekaj tednov ponuja SiOL TV tudi na podlagi naprednejšega prenosnega standarda MPEG4. Gre za rešitev, ki zaradi večje kompresije vsebin za delovanje potrebuje manj pasovne širine in s tem razširi krog potencialnih uporabnikov SiOL TV. Tako lahko številni naročniki, ki zaradi tehničnih omejitev še do nedavnega niso imeli dostopa do storitve, do nje lahko pridejo po ustaljeni prodajni poti. SiOL TV na podlagi novega protokola v praksi že uporablja nekaj sto naročnikov.
Več...
 
Telekomov BrihtaLab za storitve prihodnosti
Telekom Slovenije
torek, 20. maj 2008
V Telekomu Slovenije so pred kratkim odprli razvojno-testni laboratorij, ki je pomemben za celotno Skupino Telekom Slovenije, saj na enem mestu omogoča preverjanje in primerjanje različnih tehnologij ter s tem tudi optimiziranje priprave omrežnih rešitev in storitev. Laboratorij so poimenovali BrihtaLab po internem intranetnem portalu Brihta, ki je namenjen inovacijam in izboljšavam in ima med zaposlenimi velik odziv. Od lanske jeseni, ko je portal Brihta zaživel, so namreč zaposleni Telekoma Slovenije vložili že preko 50 predlogov, od katerih je bila skoraj petina že realizirana oziroma je zadnji fazi testiranj.
Več...
 
Bo Boston Consulting Group svetoval Telekomu Slovenije?
Telekom Slovenije
petek, 18. april 2008
Predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije Damijan Koletnik je po današnji seji NS, ki je obravnavala predvsem prihodnjo organizacijo skupine izjavil: »Srečanje s potencialnimi svetovalci pri reorganizaciji Skupine Telekom Slovenije je bilo zelo koristno. Prepričan sem, da moramo ukrepati hitro, zato potrebujemo objektivno, nepristransko zunanjo oceno skupaj s praktičnimi izkušnjami iz primerljivih evropskih telekomov...
Več...
 
250.000 SIM kartic v štirih mesecih
Telekom Slovenije
torek, 15. april 2008
Po natanko štirih mesecih od zagona drugega mobilnega omrežja GSM na Kosovu, je tamkajšnja hčerinska družba Telekoma Slovenije Ipko včeraj pozno popoldne uradno prodala že 250.000 mobilnih kartic SIM. Srečni kupec, ki je ob nakupu v Ipkovi trgovini v kraju Peæ prejel simbolično darilo (prestižni model aparata Nokia) je bil vesel, s Slovenijo pa ga vežejo tudi delovne izkušnje, saj je v Sloveniji delal, zdaj pa je zaposlen v NLB Priština. Kot četrti član družine se je za Ipko odločil, zaradi - po njegovih besedah - kvalitetnejše storitve in ugodnejših cen od konkurence. Konkurenčni operater je imel ob koncu leta 2007 že 650.000 uporabnikov, zato bo lov še dolg, četudi za letos Ipko načrtuje 300.000 prodanih SIM kartic, kar je 100.000 več od prvotnega načrta.Ipko je v sodelovanju s konzorcijem Skupine Telekom Slovenije doslej na Kosovu postavil že 150 baznih postaj in s signalom pokril vsa večja mesta in glavne prometnice oziroma 76 odstotkov prebivalstva in 52 odstotkov ozemlja...
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 9 - 16 od 252

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.