Telekom Slovenije


Telekom Slovenije prevzel albanski AOL SP, kdo bo kupil Telekom?
Telekom Slovenije
ponedeljek, 15. oktober 2007
Danes tik pred pričetkom borznega trgovanja je Telekom Slovenije objavil, da je prevzel albanskega alternativnega internetnega ponudnika AOL SP. Nekaj po koncu trgovanja, pa se je iztekel rok za oddajo neobvezujočih ponudb za nakup deleža Telekoma Slovenije, ki ga prodaja država - ali bolje rečeno vlada.
Več...
 
Z Aneksom do fiksne telefonije v BiH
Telekom Slovenije
sreda, 03. oktober 2007
Po prevzemu internetnega ponudnika Blic.net so se v Telekomu Slovenije odločili še za nakup 70-odstotnega deleža v podjetju Aneks, d. o. o., v Republiki Srbski v BiH. Za večinski delež v tej družbi bo Telekom Slovenije plačal 3,33 milijona evrov, hkrati pa bo lastnik Aneksa vstopil v lastniško strukturo Blic.neta s 30-odstotnim deležem. Načrtujejo, da se bosta podjetji s prvim januarjem prihodnjega leta združili v enovito družbo, v kateri bo imel Telekom Slovenije 70-odstotni delež.
Več...
 
Poslanski DA za (večjo) prodajo Telekoma
Telekom Slovenije
sreda, 03. oktober 2007
Parlamentarci so z 39 glasovi za in 29 proti spremenili odlok o programu prodaje državnega finančnega in stvarnega premoženja ter tako omogočili, da bo država lahko prodala večji delež Telekoma Slovenije od 18,35 odstotka, kot je to pred meseci podprl DZ. Naj spomnimo, da se zaključuje prva faza prodaje državnega deleža Telekoma Slovenije v kateri se je do zdaj pojavilo 15 kandidatov...
Več...
 
Novi odškodninski zahtevki do Telekoma Slovenije
Telekom Slovenije
sreda, 12. september 2007

Odškodninskih zahtevkov do Telekoma Slovenije je vse več - ali so jih spodbudile uspešne poravnave v preteklosti ali dejanska oškodovanja pa bi bilo zgolj ugibanja. APEK bi načeloma moral zagotavljati, da bi bilo čim manj možnosti za morebitna oškodovanja ter proaktivno adigrati svojo vlogo, vrednosti Telekoma Slovenije pa takšne grožnje nikakor ne morejo koristiti. Zadnji v vrsti je Tuš Telekom (verjetno to ni zgolj poteza s katero bi želeli povečati prepoznavnost svoje nove blagovne znamke?!), ki je skupni znesek odškodninskih zahtevkov do Telekoma dvignil še za dobrih 21 milijonov evrov...

Več...
 
Telekom Slovenije letos rekordno investira
Telekom Slovenije
nedelja, 02. september 2007
Nadzorni svet Telekoma Slovenije je prejšnji teden na svoji seji obravnaval in potrdil polletne rezultate družbe in skupine Telekom Slovenije. Skupina Telekom Slovenije je v prvem polletju 2007 poslovala v skladu z načrti. Poslovni prihodki skupine so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za pet odstotkov na 380,8 milijona evrov, čisti prihodki od prodaje pa za pet odstotkov na 377,3 milijona evrov. Poslovni izid iz poslovanja (EBIT) je znašal 64,3 milijona evrov, čisti poslovni izid pa 46,3 milijona evrov. Za naložbe je Skupina Telekom Slovenije v prvih šestih mesecih namenila za primerljivo obdobje rekordnih 145,2 milijona evrov.
Več...
 
Brezplačen prehod z ISDN na PSTN
Telekom Slovenije
ponedeljek, 06. avgust 2007
APEK se je zaradi slabe obveščenosti uporabnikov odločil izdati obvestilo za uporabnike Telekom Slovenije d.d., ki so morali kot pogoj za pridobitev ADSL priključka na zahtevo ponudnika nadgraditi obstoječi PSTN za ISDN priključek, da mora Telekom Slovenije d.d. naročnikom ISDN BA priključkov, ki so bili naročeni zaradi pogojevanja storitev ADSL s storitvami ISDN, na njihovo zahtevo omogočiti prehod na PSTN priključke, ne da bi ta prehod zaračunali.
Več...
 
Telekom in In.life sta se izvensodno dogovorila
Telekom Slovenije
sreda, 25. julij 2007
Telekom Slovenije in In.life sta 23. julija 2007 sklenila izvensodno poravnavo na osnovi tožbe, ki jo je In.life vložil proti Telekomu Slovenije novembra 2005 v višini 3.250.542,48 EUR zaradi domnevne nesklenitve pogodbe o medomrežnem povezovanju, nevzpostavitvi medomrežne povezave, onemogočanja dejanske uporabe medomrežne povezave ter zlorabe prevladujočega položaja na trgu.
Več...
 
Slovenci s hrvaškim (srbskim ali švedskim ;) Nikolo Teslo na Kosovo
Telekom Slovenije
torek, 26. junij 2007
Hčerinska družba Telekoma Slovenije Ipko.net je s hrvaškim Ericssonom Nikola Tesla podpisal pogodbo o dobavi, montaži in vzdrževanju opreme ter drugih telekomunikacijskih in prenosnih sistemov za drugo kosovsko mobilno omrežje GSM. Vrednost pogodbe znaša 37 milijonov evrov. Podpisala sta jo Dušan Mitič, predsednik upravnega odbora Ipko.neta in podpredsednik uprave Telekoma Slovenije ter Gordana Kovačevič, predsednica uprave Ericsson Nikola Tesla.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 25 - 32 od 252

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.