Telekom Slovenije


Telefoniranje v maloobmejnem prometu po novem
Telekom Slovenije
četrtek, 04. januar 2001
Telekom Slovenije bo v skladu s predpisanim procesom preštevilčenja v slovenskem telekomunikacijskem omrežju z 8. januarjem letos prenehal zagotavljati vzporedno delovanje izbiranja telefonskih številk v maloobmejnem prometu z Italijo.
Več...
 
Trans Australia 2001
Telekom Slovenije
četrtek, 04. januar 2001
5. januarja se bo pričel 4500 kilometrov dolg ultramaraton Trans Australia od Pertha do Canberre, ki bo trajal vse do 11.marca. Na tem izjemnem preizkusu vzdržljivosti bo kot eden izmed favoritov sodeloval tudi slovenski predstavnik Dušan Mravlje. Njegov glavni sponzor je Skupina Telekom, ki sodeluje pri dogodku tudi kot ekskluzivni sponzor internetnega prenosa.
Več...
 
Telekom Slovenije zaključuje leto 2000
Telekom Slovenije
sreda, 20. december 2000
Telekom Slovenije je danes javnost seznanil z oceno rezultatov v minulem letu. Predsednik uprave Marjan Podobnik je povedal, da pričakujejo dobiček skupine Telekom nižji od načrtovanega in naj bi dosegel 6 milijard tolarjev. Kar 8 milijard tolarjev izpada prihodka naj bi šlo na račun neugodnih razmer (beri: cen) na področju fiksne telefonije. Dobiček bo nižji tudi zaradi zavestne skupne odločitve o intenzivnem vlaganju v tržni položaj hčerinske družbe Mobitel. Podobnik je tudi povdaril, da uprava družbe obžaluje odločitev vlade glede kapitalske naložbe v makedonski telekom, ki bo poleg gospodarske škode prinesla tudi manjšanje ugleda podjetja in Slovenije v mednarodni skupnosti. Prihodnje leto naj bi bilo še bolj v znaku združevanja aktivnosti hčerinskih družb ob ureditvi neskladja cen pa bi lahko dobiček v letu 2001 presegel 10 milijard tolarjev.
Več...
 
Preštevilčenje je uspešno zaključeno
Telekom Slovenije
četrtek, 14. december 2000
Pred slabim mesecem dni je bilo v Sloveniji uvedeno novo oštevilčenje v telekomunikacijskem prometu. Če se na kratko spomnimo, po novem so vse telefonske številke skupaj s področno kodo osemmestne, število področnih kod se je zmanjšalo na šest, spremenile so se tudi številke posebnih in specialnih služb ter vstopna številka v analogno mobilno omrežje NMT. Že nekaj dni po 20. novembru so v Telekomu Slovenije zabeležili več kot 90 odstotkov klicev v fiksnem omrežju in iz mobilnih omrežij v fiksnega in nekaj manjši odstotek v mednarodnem prometu po novem številčenju. V zadnjih dveh tednih se je odstotek klicev po novem še nekoliko dvignil, tako da danes že skoraj vsi uporabljajo nove številke. To potrjuje, da so v Telekomu Slovenije projekt preštevilčenja, ki ga je predpisal ustrezen pravilnik ministrstva za promet in zveze, dobro izpeljali, še posebej na tehničnem področju, za katerega je skrbela skupina Telekomovih strokovnjakov.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 31 32 Naprej > Konec >>

Rezultati 249 - 252 od 252

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.