Telekom Slovenije


Factor banka vstopa v kosovski Ipko Net
Telekom Slovenije
petek, 22. junij 2007
Delničarji Ipko Neta so s Factor banko podpisali pogodbo o prodaji 15-odstotnega deleža v kosovski družbi Ipko.net. Telekom Slovenije s to prodajo, v vrednosti 3,937 milijona evrov, še vedno ostaja večinski lastnik družbe s 63,75–odstotnim deležem. Kot je znano, je Telekom Slovenije za nakup 75-odstotnega deleža plačal maja 2006 9,5 milijona evrov in podjetje medtem dokapitaliziral za 10 milijonov evrov.
Več...
 
Infranet za prenos alarmnih sporočil
Telekom Slovenije
četrtek, 21. junij 2007
V Telekomu Slovenije so komercialno zagnali novo omrežje za prenos alarmnih sporočil Infranet. Omrežje je namenjeno varovanju objektov, kot so bančne ali poštne enote, skladišča, trgovine in druge ustanove ter zahtevnejši zasebni uporabniki. Zagotavlja visoko raven varnosti, kakršne doslej uporabljene in znane tehnologije niso omogočale. Osnovna prednost omrežja Infranet je velika zanesljivost prenosa alarmnih sporočil v primeru vlomov, požarov in drugih varnostnih incidentov. Pomembno je tudi, da omrežje zaznava namerne ali nenamerne prekinitve telekomunikacijskega kabla.
Več...
 
Telekom Slovenije bo iskal po regiji
Telekom Slovenije
sreda, 13. junij 2007
Telekom Slovenije je danes podpisal pogodbo o nakupu 75-odstotnega deleža podjetja Interseek, d. o. o., iz Ljubljane. Interseek je lastnik slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si ter podobnih iskalnikov Pogodak na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in BiH in se je že nekaj časa pogajal o prodaji z mnogimi interesenti - v zadnjem obdobju najpogosteje omenjano z avstrijsko medijsko družbo. Specializiran je za razvoj in uvajanje internetnih iskalnih tehnologij ter upravljanje iskalnikov. Pogodbo v vrednosti 8,55 milijona evrov sta podpisala predsednik uprave Telekoma Slovenije Bojan Dremelj in direktor Interseeka Zvone Jagodic.
Več...
 
Deset gigabitne povezave po celi Sloveniji
Telekom Slovenije
sreda, 13. junij 2007
Iz Telekoma Slovenije so sporočili, da so zaključili s prvo fazo projekta nadgradnje jedrnega hrbteničnega IP/MPLS omrežja, ki zagotavlja 10 Gbit/s ethernetne povezave med vsemi osmimi vozlišči v Sloveniji. Naložba, vredna 8,5 milijona evrov, zagotavlja nadaljnji razvoj, zanesljivost in varnost, razpoložljivost in propustnost ter dostopnost širokopasovnih storitev končnim uporabnikom za različne operaterje oziroma ponudnike internetnih storitev.
Več...
 
Telekom Slovenije prevzema Perftechove internetne naročnike
Telekom Slovenije
četrtek, 07. junij 2007
Blejsko podjetje za proizvodnjo in uvajanje novih tehnologij Perftech, d. o. o., je danes z družbo Telekom Slovenije, d. d., podpisalo pogodbo o prodaji naročniških razmerij internetnega dostopa, celotne internetne dejavnosti in dostopa do omrežja S5.net skupaj z ustrezno opremo. O pogodbi se mora v tridesetih dneh izreči Urad za varstvo konkurence.
Več...
 
Microsoft in Skupina Telekom Slovenije podpisala dogovor o sodelovanju
Telekom Slovenije
četrtek, 31. maj 2007
Podjetji Microsoft in Skupina Telekom Slovenije sta podpisali dogovor o strateškem sodelovanju, ki določa sodelovanje pri načrtovanju, izgradnji in razvoju informacijske infrastrukture v Skupini Telekom Slovenije. Podjetji bosta sodelovali tudi pri razvoju naprednih konvergenčnih storitev in enotnih komunikacij, s katerimi bo Skupina Telekom Slovenije dosegla pomembno konkurenčno prednost na trgu. Z dogovorom Microsoft nadaljuje uspešno vzpostavljanje partnerstev s ponudniki komunikacijskih rešitev in telekomunikacijskimi operaterji v Sloveniji ter drugje po svetu.
Več...
 
Teledat predstavlja »bizi.si« in 1188SMS
Telekom Slovenije
četrtek, 31. maj 2007
Hčerinsko podjetje Telekoma Slovenije Teledat, d.o.o., močno razširja polja svojega delovanja, s čimer sledi po eni strani konvergenci komunikacijskih tehnologij in iz nje izvirajočim drugačnim načinom uporabe podatkov o telefonskih naročnikih, po drugi strani pa tržnim izzivom na področju celovitega upravljanja baz podatkov. Danes in jutri namreč javnosti predstavlja kar dva nova Teledatova produkta: spletno zbirko finančnih in poslovnih podatkov o gospodarskih subjektih, imenovano »bizi.si«, ter storitev 1188SMS. Jeseni bo uporabnikom na voljo tudi Telefonski imenik Slovenije preko mobilnikov.
Več...
 
Telekom se uspešno širi, bodo prihodki sledili?
Telekom Slovenije
petek, 25. maj 2007
Skupina Telekom Slovenije je v prvem trimesečju tega leta poslovala v skladu s pričakovanji. Poslovni prihodki skupine so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za šest odstotkov na 185,3 milijona evrov, čisti prihodki od prodaje pa za pet odstotkov na 183,7 milijona evrov. Poslovni izid iz poslovanja (EBIT) je znašal 33,2 milijona evrov, čisti poslovni izid pa 22,9 milijona evrov, kar je v okviru predvidevanj. Člani nadzornega sveta Telekoma Slovenije, ki so včeraj obravnavali in potrdili trimesečne poslovne rezultate, so še zlasti poudarili uspeh družbe pri širjenju poslovanja na tuje trge.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 33 - 40 od 252

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.