Kaj dogaja


Skipti obžaluje, da do prodaje Telekoma Slovenije ni prišlo
Kaj dogaja
torek, 04. marec 2008
Upravni odbor družbe Skipti je izrazil obžalovanje, da po intenzivnih pogajanjih s privatizacijsko komisijo, ni prišlo do soglasja glede vseh odprtih vprašanj pri prodaji Telekoma Slovenije, so včeraj sporočili iz agencije Pristop. Brynjolfur Bjarnason, predsednik uprave Skiptija, je povedal, da, “je Skipti še vedno trdno prepričan, da je Telekom Slovenije dobro podjetje, o čemer pričajo tudi poslovni rezultati. Zato smo prišli tako daleč. Obžalujemo, da ni prišlo do prodaje državnega deleža v podjetju Telekom Slovenije".
Več...
 
Skipti pričakuje končno odločitev v prihodnjih dneh
Kaj dogaja
ponedeljek, 14. januar 2008
Potem ko je privatizacijska komisija danes iz postopka izbire ustreznega (morebitnega) kupca državnega deleža v podjetju Telekom Slovenije izločila Magyar Telekom (hčerinsko družbo Detsche Telekom) sta v igri ostala le še islandski Skipti in britansko-nemški konzorcij Bain Capital & Axos Capital & BT. Poleg možnosti, da si vlada na koncu vendarle premisli in ne izpelje po mnenju mnogih vsaj politično, če že ne tudi gospodarsko zoprne poteze...
Več...
 
Hyper-V na ogled predčasno
Kaj dogaja
ponedeljek, 17. december 2007
Microsoft je predstavil javno preizkusno različico strežniške virtualizacijske tehnologije Hyper-V. V določenih različicah strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008 bo ta tehnologija vključena in bo širokemu krogu uporabnikov ponudila poznano ter stroškovno učinkovito programsko opremo za virtualizacijsko infrastrukturo. Preizkusna različica je bila načrtovana za prvo četrtletje 2008, hkrati s predajo sistema Windows Server 2008 v proizvodnjo.
Več...
 
Internet v Sloveniji prehiteva televizijo?
Kaj dogaja
torek, 04. december 2007
iPROM in Valicon sta v prvem tednu novembra med slovenskimi uporabniki interneta izvedla raziskavo medijske porabe različnih medijev. Izsledki raziskave kažejo, da posamezniki vse več časa posvečajo internetnim vsebinam. V delovnem tednu v povprečju 39 odstotkov medijskega časa namenjajo internetnim vsebinam, kot so brskanje po spletnih straneh, prebiranje e-pošte in gledanje videonovic, ob koncih tedna pa se ta delež nekoliko zmanjša na račun gledanja televizije in znaša v povprečju 37 odstotkov časa.
Več...
 
Telekomunikacije 2007
Kaj dogaja
četrtek, 15. november 2007
Prejšnji teden je v Portorožu potekala konferenca Telekomunikacije 2007. Ob rdeči niti "Konvergenca zdaj" se je odvijala vrsta predavanj, ob odsotnosti glavnega govorca Tomija Ahonena, pa je bil ponovno osrednji dogodek konference okrogla miza. Pogovor se je pričakovano vrtel predvsem okoli vprašanja smiselnosti prodaje državnega deleža "nacionalnege" operaterja. Matjaž Janša (MG) in Željko Puljič (Telekom Slovenije) sta pričakovano zagovarjala opravičenost take poteze, Tomaž Kalin (bivši nadzornik TS ter državni sekretar) ter Mitja Štular (Mobitel) pa sta predstavljala svoje pomisleke ter zadržke. Sicer pa si zadevo oglejte...
Več...
 
Telekomunikacije že osmič
Kaj dogaja
torek, 09. oktober 2007
Letos se bo že osmič po vrsti odvijala mednarodna konferenca Telekomunikacije in sicer 6. in 7. novembra 2007 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu. Svojo udeležbo so potrdili mednarodni predavatelji, med najboljšimi že skoraj tradicionalni Tomi Ahonen, ki je avtor štirih knjižnih uspešnic in predavatelj na oxfordski univerzi.
Več...
 
WiMax koncesije v Makedoniji
Kaj dogaja
četrtek, 13. september 2007
Makedonska Agencija za elektronske komunikacije je med tridesetimi ponudbami izbrala pet podjetij, ki bodo v šestih področjih v Makedoniji ponujale storitve na osnovi tehnologije WiMax. Med njimi ni podjetja On.net, ki ponuja brezžično tehnologijo WiFi.
Več...
 
LG Mobile prinaša na slovenski trg lične mobilne telefone
Kaj dogaja
ponedeljek, 27. avgust 2007
Slovenski trg je od danes bogatejši za novega ponudnika »oblikovalskih« mobilnih telefonov, korejskega proizvajalca LG Mobile. Uvoznik in distributer LG za Slovenijo, družba VAMA TRADE POVŠIČ & Co je javnosti predstavil modele serije »Black Label«, Chocolate KG800, Shine KE970, izvedenko modela Chocolate Hero KU580 in trenutno najbolj iskan mobilni aparat v Evropi - Prado LG.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 25 - 32 od 504

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.