Kaj dogaja


Vodafone kupil 15 odstotkov lastnik Japan Telecom
Kaj dogaja
četrtek, 21. december 2000
Britanski telekomunikacijski velikan Vodafone bo za 2,5 milijarde dolarjev kupil 15-odstotni delež tretje največje japonske telekomunikacijske družbe Japan Telecom.
Več...
 
France Telecom prodaja delež Deutsche Telekoma
Kaj dogaja
sreda, 20. december 2000
France Telecom je objavil, da namerava prodati svoj delež v Deutsche Telekomu nemški razvojni agenciji Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW) za 3,1 milijarde eurov (654,5 milijarde tolarjev) in s tem zaključiti obdobje kapitalske povezave z bivšim zaveznikom. Prodaja 1,8 odstotnega deleža je posledica dogovora med obema podjetjema, da prekineta medsebojne kapitalske povezave. Odnosi med podjetjema so se ohladili, ko se je Deutsche Telekom lotil prevzema italjanskega Telecom Italia ne da bi o tem obvestil francoske partnerje.
Več...
 
Telia brez koncesije za UMTS
Kaj dogaja
torek, 19. december 2000
Švedska vlada je podelila koncesije za mobilno telefonijo tretje generacije (UMTS) mobilnim operaterjem Europolitan, Tele2, Orange in Hi3G Access, medtem ko je švedski nacionalni operater Telia ostal brez koncesije. Kot pravijo predstavniki švedske vlade, naj bi Švedska v naslednjih treh letih bila 100-odstotno pokrita s signalom mobilne telefonije UMTS. Poleg telekomunikacijskih gigantov, kot sta nemški Deutsche Telekom in španska Telefonica, je brez koncesije ostal tudi švedski nacionalni operater Telia, ki se bo pritožil na odločitev švedske vlade. Slednja trdi, da je njihova ponudba bila pomanjkljiva v več pogledih, še posebej pa zaradi slabe pokritosti ozemlja. Telia bi namreč morala zgraditi kar trikrat več oddajnih postaj, kot jih je načrtuje, če bi hotela doseči zadovoljivo pokritost.
 
Grki uspešni v Bolgariji
Kaj dogaja
torek, 19. december 2000
Bolgarska vlada je podelila 15-letno koncesijo za drugega bolgarskega mobilnega operaterja grškemu telekomunikacijskemu podjetju OTE Telecom, ki je zanjo ponudil 135 milijonov ameriških dolarjev. Na bolgarskem javnem razpisu so sodelovali tudi Telecom Italia Mobile (TIM) International ter britanski Vodafone in finsko-turški konzorcij Sonera-Turkcell. Slednja dva kandidata pa sta od razpisa odstopila, tako da sta na koncu kandidirala samo še TIM International in OTE Telecom. Omenjeno grško podjetje sicer sodeluje tudi na makedonskem razpisu za nakup 51-odstotnega deleža v makedonskem telekomu Maktel, za katerega se poteguje tudi madžarski Matav.
 
Matav oddal ponudbo
Kaj dogaja
ponedeljek, 18. december 2000
Madžarska telekomunikacijska družba Matav je objavila ponudbo za nakup večinskega, 51-odstotnega deleža makedonske telekomunikacijske družbe Telekom. Direktor podjetja Elek Straub je za madžarski gospodarski dnevnik Napi Gazdasag dejal, da je Matav z ameriškim investicijskim skladom Soroš in skupino, ki jo sestavljata grška investicijska družba in ameriška zavarovalnica Interamerican Holding, oblikoval konzorcij in dal ponudbo za nakup večinskega deleža Telekoma. Družba Matav, ki je v večinski lasti (59,49%) podjetja MagyarCom (le ta pa v 100% lasti Deutsche Telekom), bo do konca leta 2001 monopolist na področju fiksne telefonije na Madžarskem.
Več...
 
Iz poročila seje vlade...
Kaj dogaja
petek, 15. december 2000
Vlada Republike Slovenije se je v četrtek, 14. decembra 2000 sestala na svoji 3. seji in obravnavala vrsto zadev. Vlada je med drugim obravnavala tudi predlog privatizacije Telekoma in njegove kapitalske naložbe v makedonski Telekom. Ugotovila je, da se razmere glede na zadnjo obravnavo te problematike niso v ničemer spremenile, zato na podlagi istih stališč kot prejšnja vlada ni odobrila garancije za posojilo ter privatizacije in dokapitalizacije, ki iz tega izhajata. Finančno ministrstvo doslej ni prejelo nobene študije, ki bi upravičevala kapitalsko naložbo v Makedoniji, prav tako pa ni bilo seznanjeno s predvidenimi pogoji premostitvenega posojila. Prav tako ni ustreznih sistemskih podlag, da bi vlada v tem trenutku lahko odobrila takšno transakcijo v smislu povečanja garancijskega potenciala. Zato bi bilo potrebno ali spremeniti zakon o javnih financah ali pa zakon o izvrševanju proračuna, saj je bila kvota za garancije letos že porabljena. Vlada sicer podpira privatizacijo Telekoma, zato bo zelo natančno preučila sedanji koncept privatizacije, možne pa so tudi dokapitalizacije družbe.
 
Vlada ni podprla nakupa makedonskega Telekoma
Kaj dogaja
petek, 15. december 2000
Vlada je na včerjašnji seji raspravljala o predlogu privatizacije Telekoma in njegove kapitalske naložbe v makedonski Telekom. Ker se razmere po njenih ugotovitvah od zadnje obravnave niso spremenile je tako kot prejšnja vlada zavrnila izdajo garancije za posojilo in z njim povezane privatizacije in dokapitalizacije. Minister za finance Anton Rop zatrjuje, da ministrstvo doslej ni prejelo nobene študije, ki bi upravičevala kapitalsko naložbo v Makedoniji, prav tako pa ni bilo seznanjeno s predvidenimi pogoji premostitvenega posojila.
Več...
 
KPN je postal 100% lastnik KPN Belgium Orange
Kaj dogaja
petek, 15. december 2000
Nizozemski telekomunikacijski koncern KPN je od družbe France Telekom kupil še preostalih 50 odstotkov skupnega podjetja KPN Belgium Orange. Za omenjeni lastniški delež je moral odšteti 500 milijonov evrov. Od leta 1999 je bil KPN prek svojega hčerinskega podjetja KPN Mobile že petdesetodstotni lastnik družbe KPN Belgium Orange. Preostala polovica je bila v lasti Orangea, ki ga je avgusta od britanskega Vodafona odkupil France Telekom. Ker pa so imeli Francozi že večinski delež v belgijskem Mobistaru, so se morali pod pritiski Evropske komisije ločiti od svojega deleža v KPN Belgium Orange, ki je imel novembra letos približno 500.000 uporabnikov.
 
<< Začni < Nazaj 61 62 63 Naprej > Konec >>

Rezultati 497 - 504 od 504

Borza

Telekom Slovenije (TLSG)
Sprememba: %
Enotni tečaj: €
Ponudba: €
Povpraševanje: €
Promet: €

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.