Dejan Turk
Kdo je kdo
Dejan Turk

Funkcija: predsednik uprave, Si.mobil d.d. (od 1.5.2007)
Izobrazba: diplomirani ekonomist



S 1. avgustom 2006 je prevzel mesto člana uprave Si.mobila, odgovornega za
trg, po odhodu Andreasa Maierhofferja je slednjega nasledil na mestu predsednika uprave Si.mobila s 1.5.2007
Po opravljeni diplomi na ekonomski univerzi na Dunaju s področja marketinga in financ leta 1995, se je Dejan Turk zaposlil v podjetju McDonald's Slovenija. Svojo pot je pričel kot vodja restavracije, nato pa je bil imenovan za vodjo kadrovske službe ter franšiz. Njegove naloge so bile izbira in izobraževanje poslovodij, franšizerjev ter ostalih uslužbencev v podjetju. Junija 1997 je postal direktor marketinga, odgovoren za tržne dejavnosti kot tudi za korporativne komunikacije v Sloveniji. Leta 1998 je bil imenovan za glavnega direktorja McDonald's Slovenija, leto kasneje pa je bil imenovan za generalnega direktorja celotne mreže restavracij v Sloveniji in Hrvaški. V vsem tem času je bil odgovoren za celotno delovanje podjetja v obeh državah, ki vključuje 30 restavracij z več kot 1.500 zaposlenimi.

Leta 2003 se je kot generalni direktor zaposlil v podjetju Metropolis Media, ki je največje podjetje za zakup zunanjega oglaševanja.

Od avgusta 2004 je na Si.mobilu zaposlen kot direktor marketinga in prodaje in je odgovoren za marketing, oglaševalske dejavnosti, produktni marketing, upravljanje odnosov s strankami, kot tudi za vse prodajno-trgovske aktivnosti v Sloveniji.

Avgusta 2004 se je na Si.mobilu zaposlil kot direktor marketinga in prodaje in je bil odgovoren za marketing, oglaševalske dejavnosti, produktni marketing, upravljanje odnosov s strankami, kot tudi za vse prodajno-trgovske aktivnosti v Sloveniji. Avgusta 2006 je bil Dejan imenovan za člana uprave za trg. S svojimi izkušnjami in znanjem je pripomogel k boljšemu imidžu podjetja ter močnemu tržnemu nastopu v zadnjem obdobju. V tem času se je rast uporabnikov znatno povečala, med drugim tudi zaradi novih produktov in storitev, ki so bili predstavljeni na tržišču. S svojim pristopom ter udejanjanjem tržne strategije je Dejan blagovni znamki Si.mobil – Vodafone dodal še dodatno vrednost, tako znotraj podjetja, kot tudi navzven. V letu 2006 je bil Si.mobil na Slovenskem oglaševalskem festivalu nagrajen s prestižno nagrado Oglaševalec leta, v začetku letošnjega leta pa z nagrado Effie za najbolj učinkovito oglaševalsko akcijo preteklega leta, Ne tVEGAj!

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.