Matija Vojsk
Kdo je kdo
Matija Vojsk

Matija Vojsk 
Funkcija: član uprave družbe Telekom Slovenije
Formalna izobrazba: magister managementa / MBA


Matija Vojsk je diplomiral je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani ter nato nadaljeval s pridobivanjem izkušenj v podjetjih v domovini in tujini, med drugim tudi v AEG in v LBH Internationale Handelsbank v Frankfurtu na Maini. Med dveletnim bivanjem in službovanjem v Frankfurtu je v Zürichu končal študij managementa univerze City University iz Seattla v ZDA in s tem pridobil naziv MBA. Kasneje je v Ljubljani pridobil naziv magister managementa.

V začetku devetdesetih let je v družbah Smelt in Smelt International delal v komerciali in pri pridobivanju novih programov, kasneje pa sodeloval pri prenovi trgovskih mrež VW in Audi ter postal vodja programa SEAT pri Porsche Inter Auto. V letih 1995-2000 je bil pomočnik generalnega direktorja za marketing v podjetju Autocommerce. Sodeloval je pri širitvi in dolgoročni utrditvi sodelovanja z Daimler-Chrysler AG na področja finančnih in telekomunikacijskih storitev, pri sklenitvi uvozniških pogodb za Fiat, Lancio in Alfa Romeo ter vodil nekatere druge strateške projekte podjetja Avtocommerce.

V družbi Telekom Slovenije je deloval kot direktor Poslovne enote Nova Gorica in od konca 2001 kot izvršni direktor za prodajo in marketing, odgovoren za različne strateške in operativne naloge. Sodeloval je tudi v ožji projektni skupini za prestrukturiranje podjetja Telekom Slovenije.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.