APEK


Drugo nacionalno omrežje digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T bo upravljal Norkring
APEK
ponedeljek, 22. december 2008
Drugo nacionalno omrežje digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T bo upravljal NorkringAgencija za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK) je na javnem razpisu, ki se je končal 19. decembra 2008, za operaterja drugega nacionalnega omrežja digitalne prizemne radiodifuzije DVB-T izbrala družbo Norkring, ki je del holdinga norveškega telekomunikacijskega podjetja Telenor. Na razpis so prispele tri ponudbe, poleg izbrane še ponudba avstrijskega operaterja ORS in ponudba konzorcija Slovenian DTT. Slednji ni oddal vsebinsko popolne ponudbe, zato je komisija ocenila le prvi dve. Izbrani operater omrežja mora do 1. septembra 2009 zagotoviti 70-odstotno pokritost prebivalstva Republike Slovenije, leto dni kasneje pa mora pokriti 85 % prebivalstva naše države. V multipleksu, ki ga bo upravljal, mora pod enakimi pogoji zagotoviti možnost razširjanja najmanj 8 televizijskim programom, katerih izdajatelji so pridobili dovoljenje za razširjanje v digitalni radiodifuzni tehniki.
Več...
 
Slovenija do nadaljnjega samo z enim DVB-T multipleksom
APEK
torek, 14. oktober 2008
Agencija bo glede na izid še v tem mesecu objavila ponovni javni razpis za podelitev radijskih frekvenc za omrežje prizemne digitalne radiodifuzije DVB-T na celotnem ozemlju Republike Slovenije. Frekvence za omrežje prizemne digitalne radiodifuzije DVB-T na celotnem območju RS (multipleks B) ostajajo nepodeljene, so sporočili iz APEK-a. Komisija, imenovana s strani Agencije, je javni razpis za podelitev radijskih frekvenc za omrežje prizemne digitalne radiodifuzije DVB-T na celotnem območju Republike Slovenije (mublitpleks B), objavljen v Uradnem listu RS, št. 59/2008, ustavila.  
Več...
 
Hramba podatkov o dostopu do interneta, elektronski pošti in IP telefoniji
APEK
petek, 03. oktober 2008

APEK na svojih spletnis straneh obvešča, da bodo določbe Zakona o elektronskih komunikacijah, ki se nanašajo na hrambo podatkov o dostopu do interneta, elektronski pošti in IP telefoniji stopile v veljavo 15. marca 2009.  Agencija skupaj z Informacijskim pooblaščencem RS pripravlja Splošni akt s katerim bo opredelila minimalne organizacijske ukrepe za zaščito hranjenih podatkov pred uničenjem, izgubo ali spremembo in nepooblaščenim ali nezakonitimi oblikami hrambe, obdelave, dostopa ali razkritja. Splošni akt bo temeljil na dobri praksi varovanja informacij po načelih standarda ISO/IEC 27001. Splošni akt bo dan v javno obravnavo predvidoma še v tem mesecu.

Varnost zasebnosti je ogrožena ob doslednem izvajanju 107.b člena tega zakona. Prav tako so ogroženi ponudniki dostopa do interneta in storitev, saj ne bodo zmogli financirati zadostnih pomnilniških kapacitet, da bi hranili vse zahtevane podatke.
Več...
 
APEK pojasnjuje postopek brezplačne dodelitve naravne dobrine
APEK
torek, 15. april 2008
APEK se je po nekajdnevnih zapisih v medijih odzval in pojasnil postopek po katerem je Tušmobil brezplačno pridobil pravico do uporabe frekvenčnega pasu za opravljanje storitev UMTS. V svojem pojasnilu APEK razlaga zakonitost postopka, ne dotakne pa se morebitne neenakopravnosti položaja vseh dosedanjih operaterjev, ki so plačali koncesije oz. licenčnine (Mobitel, Si.mobil in T-2). Vse do te zadnje odločitve APEK-a je bilo "naravnih dobrin" več kot je bilo interesa, če seveda odmislimo interes Mobitela na zadnjem razpisu, ko zaradi razpisnih pogojev ni mogel pridobiti dodatnega frekvenčnega pasu. Zastavlja se tudi vprašanje, zakaj (poleg potrebe po polnjenju proračuna) so bili potemtakem potrebni dosedanji razpisi?
Več...
 
komuniciraj.eu
APEK
ponedeljek, 17. december 2007
Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) je vzpostavila spletni portal www.komuniciraj.eu, ki bo uporabnikom na enem mestu zagotovil vse informacije o ponudbah in ponudnikih telekomunikacijskih storitev.
Več...
 
APEK obljublja cenejše klice iz fiksnih v mobilna omrežja
APEK
sreda, 12. september 2007
APEK je s 1. septembrom 2007, operaterjema mobilnih omrežij Mobitelu d.d. in Si.mobilu d.d., naložil izenačitev medoperaterskih cen zaključevanja klicev iz mobilnih in fiksnih omrežij. Naložena izenačitev pomeni bistveno znižanje cen, ki jih operaterji fiksnih omrežij plačujejo operaterjem mobilnih omrežij za vsako minuto klica iz fiksnega v mobilno omrežje.
Več...
 
080 APEK za vprašanja uporabnikov
APEK
ponedeljek, 28. maj 2007
Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) je z današnjim dnem aktivirala brezplačno telefonsko številko 080 2735 ( 080 APEK) na kateri bo odgovarjala na vprašanja končnih uporabnikov v zvezi z uporabo elektronskih komunikacijskih storitev.
Več...
 
Mobitel in Si.mobil imata pomembno tržno moč
APEK
ponedeljek, 16. april 2007
APEK je v petek 13.4.2007 izdal odločbe, s katerimi je ponovno določil Mobitel d.d. in Si.mobil d.d. za operaterja s pomembno tržno močjo na trgu zaključevanja klicev v posamičnih javnih mobilnih telefonskih omrežjih ter jima posledično naložil obveznosti v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah.
Več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 8 od 52

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.