Moneta tudi za Si.mobilove uporabnike
četrtek, 04. junij 2009
Moneta  -  S podpisom partnerske pogodbe je plačevanje z mobilnikom omogočeno skoraj vsem slovenskim uporabnikom mobilne telefonije.Na današnji novinarski konferenci so predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič, glavni izvršni direktor Mobitela Klavdij Godnič in predsednik uprave Si.mobila Dejan Turk predstavili storitev plačevanja z mobilnikom Moneta, ki jo od današnjega dne lahko uporabljajo tudi Si.mobilovi naročniki. S podpisom partnerske pogodbe je plačevanje z mobilnikom omogočeno skoraj vsem slovenskim uporabnikom mobilne telefonije. Moneto, enoten vseslovenski sistem plačevanja z mobilnikom, sta lastnika sistema Nova KBM in Mobitel začela skupaj razvijati pred 6 leti. Danes je v sistemu že 5 partnerjev, ob lastnikih še Debitel, Poštna banka Slovenije in Si.mobil. Do sedaj je Moneto uspešno uporabilo že več kot 300.000 uporabnikov, plačevanje z Moneto je možno na več kot 6.900 plačilnih mestih, število uporabnikov in plačilnih mest pa nenehno raste.

Predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič je na novinarski konferenci izrazil zadovoljstvo, da se z razvojem Monete uresničujejo strateške usmeritve banke. Ob tem je povedal: »Moneta je dokaz, da dobri projekti združujejo. Vsem družbam v sistemu je skupna zaveza, da svojim uporabnikom ali komitentom zagotavljamo odlično uporabniško izkušnjo, ki jo razvijamo s pomočjo naprednih tehnologij.«

Širitev sistema predstavlja pomemben mejnik pri uresničevanju dolgoročne strategije razvoja Monete. Glavni izvršni direktor družbe Mobitel Klavdij Godnič je ob tem dogodku izpostavil: »V partnerstvu z Novo KBM smo uspeli razviti sistem mobilnega plačevanja, ki je varen in prijazen do uporabnika. Moneto je moč uporabljati na številnih plačilnih mestih, ki so opremljena z enostavnimi navodili, postopek pa je hiter in zanesljiv.«

Z današnjim dnem je tudi drugi največji slovenski mobilni operater postal partner Monete. »V Si.mobilu smo upoštevali željo naših uporabnikov in jim ponudili možnost plačevanja z mobilnikom. Odločili smo se, da pristopimo k projektu Moneta, saj gre za varen, priročen in v Sloveniji že uveljavljen način plačevanja,« je ob današnjem podpisu pogodbe dejal predsednik uprave Si.mobila Dejan Turk.

Si.mobilovi naročniki lahko plačujejo na vseh vrstah plačilnih mest, kjer je mogoče plačati z Moneto,ne morejo pa kupovati M-vstopnic ali polniti predplačniškega računa. Slednji storitvi Si.mobil svojim uporabnikom omogoča preko storitev Hitra vstopnica ter Nujno in Polni.

O Moneti

Moneta kot storitev brezgotovinskega plačevanja je na voljo naročnikom Mobitela, Debitela in Si.mobila, Mobiuporabnikom ter komitentom Nove KBM in Poštne banke Slovenije. Z Moneto je mogoče plačevati na različnih vrstah plačilnih mest (Internet, Avtomati, Terminali, Telefonska prodaja) ter polniti predplačniški račun in kupovati m-vstopnice. Moneta zagotavlja visoko varnost plačil (varnostna koda PIN za Moneto), omogoča sprotno spremljanje porabe, pri bankah se lahko z njo plačuje z več transakcijskih računov, limit mesečne omejitve porabe je prilagojen posamezniku…Lastnika sistema, Nova KBM in Mobitel, želita Moneto v Sloveniji uveljaviti kot odprt plačilni sistem za nove udeležence ter plačilni instrument, tržno znamko in nabor storitev. Več informacij o Moneti: www.moneta.si.

 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.