Telekom Slovenije uspel v Makedoniji
ponedeljek, 30. marec 2009
predsednik uprave Telekoma Slovenije in Michael Tsamaz, namestnik glavnega izvršnega direktorja Cosmote GroupTelekom Slovenije je danes s Cosmote in Germanos SA podpisal pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža družbe Cosmofon Mobile Telecommunications AD Skopje in in 100-odstotni delež v družbi Germanos Telecom AD Skopje (GTS). Skupna vrednost transakcije znaša 190 milijonov evrov.

Pogodbo o nakupu oz. prodaji sta podpisala mag. Bojan Dremelj, predsednik uprave Telekoma Slovenije in Michael Tsamaz, namestnik glavnega izvršnega direktorja Cosmote Group.

Bojan Dremelj je ob tem dejal: "Zelo smo zadovoljni, da smo podpisali dogovor o nakupu 100-odstotnega deleža v Cosmofonu in družbi GTS. Ta nakup zaokroža in dopolnjuje naše dosedanje aktivnosti v Makedoniji, hkrati pa predstavlja pomemben korak v naši strategiji postati eden najpomembnejših telekomunikacijskih ponudnikov v JV Evropi." Delegacije ob podpisu pogodb

Michael Tsamaz je dodal: "Zelo smo veseli, da lahko objavimo uspešno zaključeno prodajo Cosmofona in GTS in zanimanje za Cosmofona in za GTS, ki ga je pokazalo več telekomunikacijskih skupin. Radi bi se zahvalili in čestitali Telekomu Slovenje kot tudi vsem drugim sodelujočim v tem procesu. V nadaljevanju želimo Cosmofonu, GTS in vsem zaposlenim, s katerimi smo sodelovali kot člani Cosmote Group, veliko uspeha v prihodnje. Prepričan sem, da bo Telekom Slovenije nadaljeval uspešno začrtano pot na makedonskem trgu".

Cosmofon je pričel s svojo komercialno dejavnostjo junija 2003 ima drugo mobilno licenco v Makedoniji. Avgusta 2005 je Cosmote Group postal njegov 100-odstotni lastnik družbe. Z močnim telekomunikacijskim omrežjem in razširjeno maloprodajno mrežo po vseh državi ima Cosmofon danes približno 30-odstotni tržni delež v Makedoniji. Cosmofon je bil prvi, ki je avgusta 2008 na makedonskem trgu uvedel 3G-HSDPA storitve. Družba je pridobila šest področnih WiMax licenc in zgradila nacionalno WiMax omrežje. S ponudbo integriranih telekomunikacijskih storitev je Cosmofon eden tehnološko najnaprednejših operaterjev v regiji. Germanos Telecom AD Skopje je največji distributer Cosmofonovih storitev v državi s kar 66 prodajnimi mesti.

Pogodbo o nakupu mora potrditi še makedonska regulatorna agencija.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.