Hitro v Mercator po imenik?
sreda, 05. november 2008
Knjige TIS bodo letos prvič po letu 2001 brezplačne.Novi Telefonski imenik Slovenije 2009 (TIS), je v vseh različicah izšel danes, 5. novembra. Knjižna oblika imenika je na voljo v 62 večjih trgovinah Mercatorja po Sloveniji. Letos knjig Telefonskega imenika Slovenije ne bo več mogoče kupiti, saj so brezplačne. Po novem pa je v celoti brezplačno tudi iskanje po spletnem TISu, ki več ne omejuje prikaza rezultatov. TIS na spletu oz. spletna stran tis.telekom.si je ena najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji, katere nastavitve si je mogoče z enostavnim brezplačnim registriranjem tudi personalizirati; najbolj zahtevnim uporabnikom pa ponuja plačljiv nivo tudi uporabo naprednih orodij, zlasti zanimivih za poslovne uporabnike. Izpostaviti je treba še eno pomembno novost: z novim TISom so vsa slovenska podjetja dobila vsak svojo spletno stran s svojim spletnim naslovom, s katerim se lahko predstavijo javnosti in svojim strankam.

Kot se danes spodobi za multimedijski izdelek, je založnik TISa največ sprememb namenil elektronskim verzijam TISa, še posebej spletni strani tis.telekom.si, ki je od danes povsem drugačna. Vsebinsko je brezplačnim uporabnikom na voljo še več kontaktnih podatkov kot prej, uporaba naprednega iskanja ter vse funkcionalnosti zemljevida Slovenije. Brezplačno registrirani uporabniki si lahko personalizirajo nastavitve v imeniku, kreirajo osebni imenik, shranjujejo svoje lokacije, iskanja poti ter sortirajo podatke npr. po oddaljenosti od svojega bivališča. Naročniki na TIS pa lahko z uporabo naprednih orodij podatke na tis.telekom.si po novem izvažajo v Excelove datoteke, tiskajo ovojnice, uporabljajo program Potni nalog itd. Velika sprememba v TIS na spletu, ki se je bodo razveselila predvsem vsa manjša podjetja brez lastne spletne strani, pa je uvedba svojih spletnih strani za vsako slovensko podjetje, ki je objavljeno v imeniku, na katerih so navedeni vsi kontaktni podatki podjetij, ki so sedaj še bogatejši, smiselno urejeni in dopuščajo možnost lastnega urejanja in dodajanja vsebin. Vsaka taka spletna stran ima svoj spletni na slov, ki ga lahko podjetja uporabljajo tudi pri svojih poslovnih predstavitvah, na vizitkah in podobno.

…O TELEFONSKIH NAROČNIKIH V TIS

  • Najpogostejše žensko ime v TIS: Marija.
  • Najpogostejše moško ime v TIS: Franc.
  • Najpogostejši priimek v TIS: Novak.
  • Največ zapisov je v dejavnosti Trgovina.
  • Delež pravnih oseb med zapisi v TIS: 14%.
  • Delež fizičnih oseb med zapisi v TIS: 86%.
  • Delež stacionarnih številk: 71%.
  • Delež mobilnih številk: 29%.

Za tiste, ki do kontaktnih podatkov v TISu ponavadi ne dostopajo preko računalnika, so na voljo TIS na mobilniku, SMS sporočila in klici na številko 1188 in seveda najstarejša oblika imenika – TIS v knjižni obliki. Knjige TIS bodo letos prvič po letu 2001 brezplačne. Tako bo lahko od 5. do 21. novembra oz. do konca zalog vsak lahko prišel po svojo knjigo v eno izmed večjih trgovin Mercatorja po Sloveniji. Informacije, kje se nahajajo te knjige, so na voljo na spletni strani tis.telekom.si in na brezplačni številki 080 3000.

Število knjig je omejeno, v času pred izidom pa so posamezniki že rezervirali 15.000 knjig TIS-a v okviru prednaročniške akcije. Te knjige bodo naročniki ob izidu prejeli po pošti. Po izidu bodo v posamezni prodajalni na voljo le knjige tiste področne kode kjer se bo prodajalna nahajala, razdeljevale pa se bodo po načelu kdor prvi pride, prvi vzame.

TIS v knjižni obliki letos sestavljajo tri različne področnokodne knjige, ki poleg belih strani vsebujejo tudi Rumene strani. Vsaka izmed treh knjig bo vsebovala tudi svoje Rumene strani, knjige pa bodo združevale naslednje področne kode: 01 in 07 (Ljubljana in Novo Mesto), 04 in 05 (Kranj, Nova Gorica in Koper) ter 02 in 03 (Celje, Maribor, Murska Sobota in Trbovlje).

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.