Cisco je sklenil pogodbo o prevzemu podjetja Jabber
ponedeljek, 29. september 2008
Cisco je objavil, da namerava prevzeti privatno podjetje Jabber, Inc., ki ponuja programsko opremo za neposredno sporočanje in izmenjavo podatkov o prisotnosti. Jabber, ki ima sedež v Denverju v Koloradu, bo skušal skupaj s Ciscom izboljšati obstoječi funkciji za izmenjavo podatkov o prisotnosti in neposredno sporočanje v Ciscovi zbirki izdelkov za sodelovanje. Po prevzemu bo Cisco vključil storitev prisotnosti in sporočanja »v omrežje« ter uporabnikom na različnih platformah, vključno s Cisco WebEx® Connect in Cisco Združene komunikacije (Unified Communications), zagotovil možnosti združevanja prek že nameščenih rešitev ali rešitev na zahtevo. »Podjetja želijo platforme za prisotnost in sporočanje, ki jih lahko razširijo in vgradijo v poslovne aplikacije in enostavno prilagajajo spreminjajočim poslovnim potrebam,in željam« je povedal Doug Dennerline, podpredsednik Ciscove skupine Collaboration Software Group. »S prevzemom podjetja Jabber bomo lahko razširili doseg naših trenutnih storitev za neposredno sporočanje in izboljšali sposobnosti naše platforme za sodelovanje. Želimo postati standard interoperabilnosti na področju sodelovanja.«

Jabberjeva platforma prisotnosti in sporočanja je dobra in zanesljiva. Njena tehnologija z odprtimi standardi zagotavlja prilagodljivo arhitekturo, ki podpira združevanje informacij o prisotnosti po različnih napravah, uporabnikih in aplikacijah.

Jabber omogoča sodelovanje med različnimi sistemi prisotnosti, kot so Microsoft Office Communications Server, IBM Sametime, AOL AIM, Google in Yahoo! Jabberjeva platforma se od podobnih izdelkov na tržišču razlikuje po robustnosti sistema, prilagodljivosti, razširljivosti in globalni distribuciji. Prevzem podjetja Jabber je primer Ciscove inovativne strategije »gradi, kupuj in sodeluj«, katere cilj je hiter vstop na nova tržišča in obvladovanje ključnih tržnih premikov. Poleg inovacij na področju notranje programske opreme želi Cisco podpreti svojo programsko strategijo z aktivnimi vlaganji v druga podjetja in s prevzemi; med zadnje nakupe spadajo podjetja WebEx, IronPort, Securent in PostPath. Transakcija bo obračunana v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli. Finančni vidiki transakcije niso razkriti. Prevzem je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v prvi polovici Ciscovega poslovnega leta 2009. Po prevzemu bodo zaposleni v podjetju Jabber postali del Ciscove skupine Collaboration Software Group (CSG). CSG je del pred kratkim ustanovljene skupine Software Group, ki pokriva vsa glavna Ciscova področja programske opreme: omrežni operacijski sistem IOS, upravljanje omrežij in storitev, rešitve Združenih komunikacij, upravljanje pravilnikov in ponudbe SaaS (software-as-a-service).
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.