Internet in televizija najvplivnejša medija letošnjih volitev
sreda, 17. september 2008

iPROM je v sodelovanju z raziskovalno družbo Valicon med 10. in 14. septembrom izvedel spletno anketo na temo letošnjih parlamentarnih volitev. Raziskava je med drugim pokazala, da sta internet in televizija v primerjavi z letom 2004 najbolj povečala svoj vpliv na odločitev volivcev in volivk. Kar 45 odstotkov uporabnikov spleta je namreč odgovorilo, da internet veliko bolj vpliva na njihovo odločitev kot pred štirimi leti, za televizijo pa se je izreklo 40 odstotkov vprašanih.

Spletna anketa je zajela vzorec 1434 uporabnikov spleta.

V primerjavi z lanskoletnimi predsedniškimi volitvami se je tudi letos pokazalo, da skoraj tri četrtine uporabnikov spleta ni obiskalo nobene od uradnih spletnih strani strank kandidatk na parlamentarnih volitvah. Med obiskovalci teh spletnih strani pa so bile največ pozornosti deležne parlamentarne stranke.

45 odstotkov uporabnikov spleta je odgovorilo, da internet veliko bolj vpliva na njihovo odločitev kot pred štirimi leti

Pri odnosu volivcev do različnih oblik navzočnosti na internetu je kar 60 odstotkov vprašanih izrazilo naklonjenost temu, da ima vsak kandidat vsaj svojo predstavitveno spletno stran. Za večino anketirancev (60%) je uporaba različnih oblik prisotnosti na internetu s strani kandidatov ali strank za nabiranje glasov sprejemljiva.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.