M:Stik tudi samostojno
Mobitel
sreda, 18. junij 2008
Družba Mobitel je svojim naročnikom omogočila dve novi ugodnosti – možnost najema naprave M:Stik in sklenitev samostojnega naročniškega razmerja Solo M:Stik. M:Stik uporabnikom omogoča uporabo govornih in video klicev ter uporabo sporočil SMS in MMS prek osebnih računalnikov, povezanih na internet. Mobilne storitve, opravljene prek M:Stika, pa se obračunajo po ceniku naročniškega razmerja za promet v domačem omrežju, tudi ko se uporabnik nahaja v tujini. Družba Mobitel naročnikom Mobitel GSM/UMTS nudi nove možnosti – najem naprave M:Stik, ki prinaša prednosti mobilnih telekomunikacij na osebne in prenosne računalnike, ter sklenitev naročniškega razmerja Solo M:Stik, ki omogoča uporabo M:Stika prek samostojne mobilne številke. Z M:Stikom lahko uporabniki kar na računalniku opravljajo video in glasovne klice ter uporabljajo SMS- in MMS-sporočanje, pri tem pa ohranijo svojo običajno klicno številko. Tako lahko Mobitelovi naročniki po potrebi svoje osebne računalnike in prenosnike opremijo z osnovnimi funkcijami mobitela, za kar potrebujejo le M:Stik in internetni dostop.

Mobitelovi naročniki lahko napravo M:Stik najamejo v najbližjem Mobitelovem centru, kjer tudi uredijo vse potrebno za vklop storitve M:Stik. Za najem naprave je dnevni strošek 0,59 € (cena vključuje DDV), medtem ko je sama storitev M:Stik brezplačna. Uporabniki nato porabo mobilnih storitev, ki jih opravijo prek M:Stika, poravnajo z mesečnim računom operaterja, skladno s cenikom izbranega naročniškega razmerja. Pri tem se mobilne storitve v mednarodnem prometu obračunajo enako kot storitve v Mobitelovem omrežju.

Možnost najema M:Stika je na voljo naročnikom vseh Mobitelovih naročniških paketov, razen nosilcev naročniških razmerij Paket NMT osnovni, Paket Podatkovni bonus ali Paket Telemetrija.

Uporabniki mobilnih telekomunikacij pa se lahko odločijo tudi za M:Stik s samostojno mobilno številko. Novo naročniško razmerje, imenovano Solo M:Stik, fizičnim in pravnim osebam ter samostojnim podjetnikom omogoča uporabo M:Stika kot samostojne komunikacijske naprave z lastno mobilno številko. Priključna taksa za naročniško razmerje Solo M:Stik znaša 11,87 €, mesečna naročnina pa 13,00 € (navedene cene vključujejo DDV).

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.