15 let telefonov Siemens Gigaset
Siemens
četrtek, 05. junij 2008
Siemens Gigaset je znamka telefonov, s katerimi telefonira vsako drugo nemško in vsako peto evropsko gospodinjstvo. Letos praznuje svojo 15. obletnico in njen proizvajalec, podjetje Siemens Home and Office Communication Devices (SHC), s ponosom poudarja, da so telefoni Siemens Gigaset že vse od začetka v vrhu po oblikovanju in tehnologiji, kjer ustvarjajo nove standarde – tudi v današnji IP telefoniji in povezanemu domu. Iz obrata Bocholt v Nemčiji so do sedaj po vsem svetu razposlali že več kot 110 milijonov enot, za visoke standarde upravljanja z okoljem pa so lani prejeli certifikat DIN ISO 14001.

Že 15 let vodilni v tehnologiji

V začetku devetdesetih se je kot standard za brezvrvično telefonijo uveljavil DECT in prvi brezvrvični telefon na trgu, ki je bil izdelan po njem, je bil Gigaset 951. V prihodnjih letih pa so sledile dodatne novosti: slušalka in bazna enota združeni v eni enoti, možnost prostoročnega telefoniranja, integriran avtomatski odzivnik, telefonski imenik in osvetljen zaslon.

V novem tisočletju so se v telefonijo prikradli trendi s področja mobilnih telefonov: zaobljene oblike in miniaturizacija. Obliki so sledile tudi funkcije in nastali so telefoni, ki so omogočali pošiljanje sporočil SMS, v letu 2004 pa tudi prvi brezvrvični telefoni z barvnim zaslonom. V enem od modelov sta ga dopolnila tudi vgrajen fotoaparat in možnost izmenjave sporočil MMS. Leta 2006 je bil predstavljen prvi brezžični telefon z Bluetoothom, ki ga je mogoče uporabiti za povezavo z naglavno slušalko ali izmenjavo podatkov z računalniki in mobilnimi telefoni.

Na področju IP telefonije je Siemens z Gigasetom C450 IP leta 2006 dokazal, da je lahko domača internetna telefonija povsem enostavna – hibridni telefon za klice v fiksnem omrežju in prek interneta je mogoče nastaviti povsem preprosto in brez uporabe računalnika, uporabniki pa lahko le s pritiskom na gumb preklapljajo med fiksnim omrežjem in IP telefonijo.

IP klice, ki temeljijo na CAT-iq (Cordless Advanced Technology – internet and quality), je sedaj mogoče prenašati prek širokopasovnih omrežij in izkoristiti novo tehnologijo HDSP (High Definition Sound Performance), ki jo je razvil SHC in omogoča prenos zvoka prek širokopasovne povezave, kar ustvarja popolnoma novo izkušnjo zvoka. Prvi telefon s certifikatom CAT-iq, Siemens Gigaset S675 IP, je bil predstavljen konec leta 2007.

Prepričljivo oblikovanje in uporabnost

Privlačna oblika je bila že od nekdaj pomembna za izdelke Siemens Gigaset – Gigaseti SL370, 680, 685 in 685 IP, ki trenutno oblikujejo vrh njihove ponudbe, so vsi prejeli nagrado IF, sveži oblikovalski študiji Helium in Onyx pa nagrado Red Dot.

Poleg privlačnega videza SHC pri snovanju svojih telefonov upošteva tudi uporabnost – Gigaset E450 je telefon, ki je odporen na praske, pljuske vode in prah in zato še posebej primeren za družine z majhnimi otroki in za uporabo na vrtu ali v delavnici. Za starejše pa je dobra izbira Gigaset E360, ki je združljiv s slušnimi aparati, ima velike številke, pregledno tipkovnico in možnost nastavitve glasnejšega zvonjenja, zato je prejel tudi certifikat nemškega društva za gerontologijo.

Varovanje okolja na vsakem koraku

Septembra 2007 je SHC za svoj celovit sistem upravljanja z okoljem, ki vključuje vse, od proizvodnje do prevoza in samih izdelkov, prejel certifikat ISO 14001. Podjetje SHC je postalo prvo na svojem področju, ki je celoten nabor svojih več kot 1400 različnih modelov izdelkov po vsem svetu preselilo na okolju prijazno tehnologijo ECO DECT, ki zaradi sodobnih stikalnih napajalnikov porabi do 60 % manj energije kot običajno.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.