Tušmobil z Nokia Siemens Networks v rekordnem času
Tuš Telekom
sreda, 04. junij 2008
Tušmobil d.o.o. je opravil prvi komercialni podatkovni klic visoke hitrosti samo tri tedne po podpisu pogodbe za nadgradnjo in razširitev 3G storitev z Nokia Siemens Networks. Hitra implementacija je omogočila Tušmobilu skoraj takojšnje ponujanje zmogljivejših storitev kot je npr. hitri mobilni širokopasovni internet. “Priča smo enemu najhitrejših zagonov 3G v zgodovini mobilnih komunikacij,” nam je povedal Marko Fujs, direktor Tušmobila. "Naši uporabniki bodo kmalu lahko uporabljali neverjetne hitrosti prenosa podatkov v Tušmobilovem omrežju."

Tušmobil je izbral Nokia Siemens Networks z namenom povečati omrežne kapacitete za ponujanje raznolikih visokovalitetnih storitev mobilnega dostopa do interneta, prenosa podatkov in multimedijskih storitev svojim naročnikom. Bistvo projekta je razširitev omrežja s 400 okolju prijaznimi baznimi postajami ter razširitev in optimizacija jedrnega omrežja z vodilno rešitvijo za mobilna stikala.

Nadgradnja bo pomembno izboljšala učinkovitost in pokritost omrežja, kar bo Tušmobilu omogočilo ponudbo novih storitev, kot je mobilna televizija. S HSPA (High-Speed Packet Access) tehnologijo bodo končnim uporabnikom omogočene visoke hitrosti prenosa z omrežja do 14.4 Mbps, odvisno od zmogljivosti telefona.

“To je odličen primer učinkovitega sodelovanja med obema skupinama in dokaz zmogljivosti Nokia Siemens Networks na področju implementacije storitev in najsodobnejših rešitev z inovativno arhitekturo, ki je zasnovana za hitro in stroškovno učinkovito postavitev," je povedal Konstantinos Koroneos, ki je pri podjetju Nokia Siemens Networks zadolžen za sodelovanje s Tušmobilom.

Med rešitvami za zmanjšanje stroškov je okolju prijazna Nokia Siemens Networks Flexi bazna postaja s prihrankom energije nad 60 odstotkov v primerjavi s tradicionalno 3G opremo, kot tudi Nokia Siemens Networks MSC Server softswitch rešitev, ki operaterjem omogoča povečanje komutacijskih zmogljivosti s prihrankom do 70 odstotkov operativnih stroškov, obenem pa podpira IP večpredstavnostne storitve prihodnosti.

 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.