m>navigator naročniška vsebina
Mobitel
sreda, 04. julij 2007
Mobitel je predstavil zmogljivo navigacijsko rešitev na mobilnikih. Storitev m>navigator omogoča popolno navigacijo z glasovnim usmerjanjem v 38 državah. Mobitelovi naročniki lahko m>navigator v Sloveniji preizkusijo brezplačno. Posebnost storitve je poslovni model, ki uvaja naročnino za vsebino (dodatno storitev) in bo morda postopoma zamenjal model plačevanja (prenosa podatkov) za količino. Mobitelovi uporabniki lahko odslej svoj mobilni telefon uporabljajo tudi za natančno in zmogljivo navigacijo. Storitev m>navigator je navigacijski sistem za mobilne telefone. S pomočjo sprejemnika GPS in posebne programske opreme omogoča načrtovanje poti, govorno usmerjanje, 2D in 3D prikaz poti, piktograme, izračun trajanja poti in časa prihoda na cilj, razdalje, interesne točke (POI) in še marsikaj.

Izbirniki in govorno usmerjanje m>navigatorja so v slovenskem jeziku. Storitev odlikuje natančnost zemljevidov, enostavna uporaba in združljivost z množico mobilnih aparatov ter delovanje v kar 38 državah. Ker so zemljevidi shranjeni v strežniku, so uporabnikom vedno zagotovljene najbolj aktualne različice zemljevidov po Sloveniji in tujini.

Storitev m>navigator lahko Mobitelovi naročniki naložijo z mobilnega portala Planet. Najdejo jo v sklopu Info->Lokus. Preizkus uporabe m>navigatorja je brezplačen. Po devetih dneh pa se uporabniki lahko odločijo skladno s svojimi potrebami za 24-urno ali 30-dnevno uporabnino. Strošek 24-urne uporabnine znaša 1,49 EUR (357,06 SIT), 30-dnevne uporabe pa 7,99 EUR (1.914,72 SIT). Prenos podatkov za potrebe m>navigatorja je v Mobitelovem omrežju že zajet v uporabnino, zato Mobitelovi naročniki v domačem omrežju nimajo nobenih dodatnih stroškov.

Mobitel je pripravil tudi posebno ponudbo mobilnikov s sprejemniki GPS ter samostojnih GPS sprejemnikov. Na izbiro sta zmogljiva aparata UMTS Nokia N80 in N93 z Bluetooth sprejemnikom GPS. Cena ob sklenitvi/podaljšanju naročniškega razmerja za 24 mesecev znaša 399 EUR (95.616,36 SIT). Storitev m>navigator je sicer podprta na večini mobilnikov z operacijskim sistemom Symbian, seznam pa je objavljen na www.mobitel.si.

Tomo Štuflek, direktor prodaje v Mobitelu: »Storitev m>navigator ponuja zmogljivost sodobnih navigacijskih naprav v priročni obliki, za ugodno ceno. Njene prednosti lahko uporabniki spoznajo brezplačno, saj je na voljo 9-dnevni preizkus. Poudariti še velja preglednost cene, saj je prenos podatkov za potrebe m>navigatorja v Mobitelovem omrežju že zajet v uporabnino.«

V Mobitelu obljubljajo nadaljnji razvoj m>navigatorja, širitev nabora podprtih mobitelov in nove zmožnosti.

Kaj potrebujemo za uporabo m>navigatorja?

m>navigator je na voljo naročnikom Mobitel GSM/UMTS. Za uporabo potrebujejo podprt model mobilnega telefona ter sprejemnik GPS. Program m>navigator prenesejo s portala Planet (sklop Info->Lokus), ga namestijo, vključijo sprejemnik GPS in slednjega povežejo s svojim mobitelom. Enostavno in hitro. Storitev m>navigator Mobitelovi naročniki v Sloveniji preizkusijo brezplačno, po devetih dneh pa se lahko odločijo za svoj model uporabnine (24 ur ali 30 dni). Uporabnikom pri Mobitelu svetujejo, da preverijo, ali njihov mobilnik podpira m>navigator. To lahko storijo na www.mobitel.si ali s klicem na brezplačno številko Centra za pomoč naročnikom 041 700-700. V Mobitelovi prodajni mreži je na voljo ponudba sprejemnikov GPS in za navigacijo primernih mobilnih telefonov vodilnih proizvajalcev. Na voljo sta tudi kompleta mobilnikov Nokia N80 ali N93 z zunanjim sprejemnikom GPS.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.