Tuš mobil - ne ni šala - novi mobilni operater
Tuš Telekom
sreda, 24. maj 2006
Z današnjim soglasjem Agencije za pošto in telekomunikacije RS (APEK) in vpisom družbe Tuš mobil v register nacionalnih ponudnikov storitev mobilne telefonije v državi se začenja novo obdobje na področju ponudbe storitev mobilnega telefoniranja in širokega spektra spremljajočih paketov za sodobno rabo. Tuš mobil bo namreč do konca leta, ko bo začel tržiti svoje pakete mobilnega telefoniranja in spremljajočih možnosti za vse generacije, pripravil več izvirnih paketov za olajšano in razširjeno rabo mobilnikov tako v zasebnem kot v poslovnem življenju.

Na vstop v mobilno telefonijo oziroma v storitveno industrijo na področju sodobne informacijske tehnologije so se v Skupini Tuš pripravljali že nekaj časa. V sklop temeljitih priprav na področje sodobne informacijske tehnologije sodi tudi visoka dokapitalizacija družbe Iskraemeco Kranj, ki bi tako lahko že v kratkem poleg obstoječe proizvodnje postala komunikacijski, razvojni in logistični center, pravzaprav novi steber za informacijsko tehnologijo v Skupini Tuš.

Ne glede na ta prevzemni projekt pa bo podjetje Tuš mobil, ki se v Skupini Tuš ukvarja s storitvami mobilne telefonije in z mobilniki povezanimi zabavnimi ter poslovnimi storitvami, že v nekaj mesecih začelo s trženjem širokega spektra različnih storitev in paketov. Danes je namreč dobilo soglasje Agencije za pošto in telekomunikacije RS za nakup državne koncesije za opravljanje storitev mobilnega operaterja. »Gre za koncesijo, ki jo je doslej uporabljal Western Wireless International, ki te dni zaključuje svoje delovanje v Sloveniji,« pojasnjuje Marko Fujs, direktor družbe Tuš mobil.

Medtem ko sta Mobitel in Simobil odkupila Western Wirelessovo infrastrukturo že pred njegovim odhodom iz Slovenije, se je Tuš mobil odločil za nakup njegove koncesije. »To nam omogoča, da lahko s poslovanjem začnemo praktično takoj, saj smo se med drugim s prvim mobilnim operaterjem v državi, Mobitelom, že tudi dogovorili za uporabo njegovega omrežja, ki je tudi najbolj razširjeno. To pomeni, da bomo že ob vstopu na trg zagotavljali storitve mobilne telefonije in drugih, na mobilne telefone vezanih ugodnosti zabavne in poslovne narave na najširšem območju Slovenije. Povsod, kjer je v Sloveniji signal mobilne telefonije, bodo naši naročniki imeli dostop do mobilnih storitev, seveda pa se hkrati vključujemo tudi v globalno izmenjavo,« dodaja direktor Marko Fujs in razkrije, da so prevzeli tudi vse drugo premoženje družbe Western Wireless International, ki je v Sloveniji ponujala storitve mobilne telefonije z imenom Vega.

»Ta koncept razvoja mobilne in sploh informacijske tehnologije nam je v Tuš mobilu bistveno bližje od tistega, ki smo ga preigravali še pred kakšnim letom. V vlogi navideznega operaterja mobilnih storitev bi namreč težko uresničevali celovit spekter predvidenih storitev in ugodnosti, ki jih pripravljamo za naše naročnike. Prav tako pa bi vanj težje vključili tudi razvojni koncept, ki je pripravljen za razširitev dejavnosti kranjskega Iskraemeca, kjer tudi želimo uresničiti poslovno in zaposlitveno ekspanzijo kot novi steber proizvodnje in storitev v Skupini Tuš,« še dodaja Marko Fujs in napove, da bodo Tuš mobilovi paketi za uporabnike pripravljeni že v nekaj mesecih.

 
< Nazaj

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.