BenQ Mobile na CeBitu
BenQ mobile
nedelja, 12. marec 2006
BenQ Mobile na tradicionalnem sejmu CeBIT v Hannovru predstavlja nove mobilnike, ki vsak na svoj način poosebljajo inovativnost, tehnološko dovršenost in izjemno oblikovanje. Po njihovih trditvah je C81 utelešenje funkcionalne elegance, CF61 navdušuje z zabavnimi funkcijami in individualnim videzom, CL71 je estetki drsni mobilnik, E61 vas osvaja z glasbenimi funkcijami. Ultra tanek BenQ-Siemens EL71 je drsni mobilnik z ekskluzivnim metalik izgledom, P51 pa je poslovni mobilnik in navigator v enem. BenQ Mobile na sejmu predstavlja tudi posebno storitev »Services over Air« (S.O.A.) Multimedijski mobilnik C81: utelešenje funkcionalne elegance

C81 je sofisticiran multimedijski mobilnik elegantne črne barve. Z vrhunskimi zabavnimi aplikacijami, kot so možnost igranja nogometa ali video melodije zvonjenja, BenQ-Siemens C81 dokazuje, da je prilagodljiv in vsestranski mobilnik za aktivno mladino, ki želi kadarkoli in kjerkoli uživati v moderni multimedijski izkušnji. C81 ima vse, kar potrebujete za poslušanje glasbe, fotografiranje, oblikovanje lastnih melodij zvonjenja ali organiziranje vsakdanjih opravil.

Vgrajeni glasbeni predvajalnik omogoča poslušanje glasbe v ozadju, medtem ko dostopate do elektronske pošte ali pišete MMS sporočila. Kakovost zvoka, ki prihaja iz vrhunskega zvočnika, je tako dobra, da lahko mobilnik C81 postane tudi glasbeni predvajalnik, prek katerega poslušate glasbo skupaj s svojimi prijatelji. S pomočjo naglavnega kompleta, ki je del paketa, je poslušanje glasbe res pravi užitek. Naglavni komplet »Bluetooth Stereo HHB-750« omogoča brezžično zabavo in daljinski nadzor nad glasbenimi funkcijami. Najnovejši hiti se tako direktno prenesejo na mobilni telefon v kakršnikoli obliki, pa naj gre za MP3, AAC, AAC+ ali AAC++ formate ali ultra hiter prenos prek EDGE mrežne tehnologije (kjer je dosegljivost možna). Pesmi se avtomatično sortirajo glede na izvajalca, naslov skladbe, albuma, glasbene kategorije in tako imate veliko glasbeno kolekcijo vedno pri roki. 128 MB pomnilniška RS multimedijska kartica omogoča do 10 ur glasbenih užitkov, zahvaljujoč vzdržljivi bateriji pa je popolna zabava zagotovljena.

Vgrajena 1,3 megatočkovna kamera vam je na voljo za posnetke nepozabnih trenutkov, ki jih lahko pošljete direktno na tiskalnik fotografij prek posebnega programa »Pictbridge«. Posnamete lahko lastne video izseke in si jih ogledate na barvnem zaslonu (262,000 barv). Spontan obisk tujega mesta s prijatelji je z mobilnikom C81 zelo enostaven, saj prednastavljeni program JENTRO spremeni mobilnik v navigacijsko napravo. Še posebej priročna funkcija je »universal in box«, ki zazna vse prihajajoče klice, sporočila in sestanke. Telefonski imenik mobilnika prikaže, katere uporabnike lahko kontaktirate prek funkcije »Instant Messaging«, kar pomeni, da ste zmeraj hitri in ažurni. Ključne informacije se hitro sinhronizirajo z osebnim računalnikom prek USB-ja ali brezžično s pomočjo tehnologije Bluetooth.

Multimedijska zabava za aktiven življenjski slog: CF61 navdušuje z zabavnimi funkcijami in individualnim izgledom

BenQ-Siemens CF61 je mobilnik, ki vas bo naredil opaznega. Možnosti prilagajanja, ki so posebnost za preklopne mobilnike, spremenijo multimedijski mobilnik v modnega kameleona, ki mu pristoji tako športen kot zapeljiv disco izgled. Vgrajena 1,3 megatočkovna digitalna kamera s funkcijo nepretrganega fotografiranja omogoča fotografiranje do 9 posnetkov v kratkem zaporedju. Poleg vizualnega posnetka lahko poleg posnamete tudi vaš komentar, kar naredi izkušnjo še bolj zanimivo in vznemirljivo. Vse to je možno s pomočjo posebnega programa »Living Picture«, vaši posneti komentarji pa se lahko predvajajo znova in znova tudi v družbi vaših prijateljev.

Z BenQ-Siemens CF61 lahko s seboj nosite celotno glasbeno kolekcijo v vseh priljubljenih glasbenih formatih. Izmeljive microSD pomnilniške kartice nudijo dovolj prostora (1GB) za dolge ure poslušanja glasbe. Naglavni komplet »Stereo HHS-190« (na voljo kot dodatna originalna oprema) omogoča optimalno zvočno kakovost, zahvaljujoč inovativnemu 3D zvoku, pa lahko glasbo poslušate tudi v družbi s prijatelji. Besedilo pesmi se po želji izpisuje na zaslonu mobilnika, tako da lahko s prijatelji ob predvajanju pesmi tudi zapojete. Mobilne Bluetooth igre za več igralcev preganjajo dolgočasje, prek SMS in MMS sporočil pa ste lahko na tekočem glede vročih zabav.

Brezžični klici so z uporabo praktične Bluetooth opreme, kot je na primer naglavni komplet »Bluetooth HHB-100«, izjemno priročni. Čas stanja v pripravljenosti je 10 dni, zahvaljujoč bateriji AAA pa razpolaga tudi z 20 urami pogovornega časa.

Multimedija v nagrajenem oblikovanju: CL71 je estetski drsni mobilnik

BenQ-Siemens CL71 ni le vsestranski multimedijski posebnež, ampak je tudi prava paša za oči. Elegantno oblikovanje tankega drsnega mobilnika (17,8 mm) z jasnimi linijami in metalnium izgledom je navdušil žirijo na »iF Design Awards« 2006. S pomočjo vrhunskega drsnega mehanizma se mobilnik enostavno odpre, kar spremeni telefoniranje v pravo senzualno doživetje. Izmenjava fotografij, video posnetkov ali glasbe s prijatelji je izredno enostavno prek Bluetooth ali MMS sporočil.

Posebne trenutke lahko spontano ujamete kjerkoli se nahajate s pomočjo vgrajene megatočkovne kamere. Če želite, lahko s kamero posnamete do štiri posnetke v kratkem zaporedju, saj deluje podobno kot mini videokamera, posnetki in slike pa se prikažajo na visokoločljivostnem zaslonu. Zahvaljujoč zaslonski tehnologiji IPS ostane slika enako kakovostna tudi ob širokokotno posnetih kadrih. Vgrajeni MP3 predvajalnik in FM radio, ki sta vgrajena v stereo naglavni komplet, ki je del paketa, omogočata akustično doživetje, medtem ko izmenljive microSD pomnilniške kartice ponujajo dovolj shranjevalnega prostora. Z ekonomično porabo energije obljublja BenQ-Siemens CL71 ure nemotene multimedijske zabave.

Na voljo je tudi izbor originalne Bluetooth opreme, kot so na primer Bluetooth naglavni kompleti in brezžični pripomočki za prostoročno telefoniranje v avtomobilu.

Glasba združena z modo: BenQ-Siemens E61 osvaja z glasbenimi funkcijami in izrednim oblikovanjem

BenQ-Siemens E61 je prava paša za oči in za ušesa. S pomočjo posebej oblikovanih tipk, ki se nahajajo na skrajnem zgornjem delu mobilnika, lahko priročno upravljate z vsemi glasbenimi funkcijami. Glasbeni predvajalnik na mobilniku BenQ-Siemens E61 preigrava pesmi v MP3 in ostalih glasbenih formatih nepretrgoma tudi 10 ur. Besedila pesmi se prikažejo na zaslonu med predvajanjem, vi pa lahko zraven tudi zapojete. Vrhunski zvočniki in stereo naglavni komplet, ki je del paketa, omogočajo prijetno zvočno doživetje, glasnost zvoka pa si lahko s pomočjo posebenga 6-pasovnega regulatorja zvoka sami namestite po lastnih željah. Z uporabniku prijaznimi glasbenimi funkcijami BenQ-Siemens E61 sledi najnovejšim potrošniškim trendom, ki ponujajo glasbo in komunikacijske lastnosti združene v eni napravi.

Kako prenesti glasbo na mobilnik? Postopek je hiter in enostaven, želene dokumente pa lahko prenesete iz svojega osebnega računalnika z opcijskim USB podatkovnim kablom prek BenQ QSyncer-ja ali izmenjate najnovejše hite s prijatelji prek MMS sporočil. Na izmenljivih microSD pomnilniških karticah, ki razpolagajo z 1 GB prostora, je dovolj prostora za osebno glasbeno kolekcijo. Zaradi posebne ergonomične oblike je mobilnik prava paša za oči in se udobno prilega v roki. Poseben detajl v dizajnu se pojavlja na hrbtnem delu mobilnika, ki takoj pritegne vašo pozornost.

Ultra tanko oblikovanje: BenQ-Siemens EL71 drsni mobilnik z ekskluzivnim metalnim izgledom

Odločitev za nakup mobilnika je ponavadi stvar oblike, saj se vsaka osma oseba, ki kupuje mobilnik, odloča na podlagi njegovega izgleda (Poročilo Telephia's Devices Report 2005 Q3). Ultra tanek drsni mobilnik EL71 (16,5 mm) vas osvaja z jasnimi linijami brezčasne elegance, vrhunskim metalik ohišjem iz magnezija in aluminija ter gladkim drsnim mehanizmom ProSLIDE.

Velik barvni zaslon QVGA je dobro viden tudi ob bleščeči svetlobi, megatočkovna kamera pa ponuja spontano filmsko in foto zabavo. Povezan prek domačega stereo sistema s pomočjo kabla »Music Cable IHM-100« (na voljo kot originalna dodatna oprema), je vgrajeni glasbeni predvajalnik mobilnika EL71 hit vsake zabave. Naj gre za fotografiranje, predvajanje glasbe ali iger, izmenljive pomnilniške microCD kartice zagotavljajo dovolj prostora za nemoteno zabavo. Prostoročno in brezžično opravljanje klicev je s pomočjo uporabe modnega naglavnega kompleta »Headset Bluetooth Clip (EU/UK) HHB-130/131« izredno enostavno (maja 2006 bo dosegljiv kot originalna dodatna oprema), v avtomobilu pa je zahvaljujoč napravi za prostoročno telefoniranje »Car Kit Bluetooth SIM HKW-720« telefoniranje zelo priročno.

Poslovni mobilnik in navigator v enem: P51 zadovoljuje vse vaše želje

BenQ Mobile predstavlja P51, vsestranski kompaktni mobilnik, ki z najnovejšo tehnologijo temelji na operacijskem sistemu Windows Mobile 5.0. Z modernimi poslovnimi funkcijami je BenQ-Siemens idealno komunikacijsko orodje za profesionalne uporabnike, saj imate s pomočjo mobilnika vašo pisarno vedno s sabo. Vse pomembne informacije so takoj sinhronizirane z osebnim računalnikom, storitev »Email Push Service« pa vam omogoča takojšnje reagiranje na nova sporočila. Končne spremembe lahko tako na primer v svoji Powerpoint prezentaciji popravite kar na poti na pomemben sestanek. Pametni mobilnik ima vgrajeno tudi navigacijsko rešitev, s pomočjo katere vedno veste, kam greste. Tipkovnica QWERTY in 2,8 točkovni »touch-screen« omogoča enostavno vnašanje podatkov, Bluetooth, USB in WLAN 802.11 b/g pa omogočajo fleksibilnost za povezavo v vsako mrežo. Z uporabo ergonomično oblikovanega naglavnega kompleta »Headset Bluetooth Comfort HHB-160/161« je zagotovljen optimalen zvok in prostoročno telefoniranje v avtomobilu. Ko ste enkrat povezani z internetom, lahko opravljate klice z uporabo tehnologije Skype. Mobilnikova razširljiva multimedijska oprema vsebuje 1,3 megatočkovno kamero z video funkcijo in glasbeni predvajalnik z regulatorjem zvoka ter 3D zvokom. Dodatne funkcije lahko pridobite tudi z uporabo SDIO kartic tako, da jih preprosto vstavite v posebej za to prirejeno režo.

Z mobilnikom P51 BenQ Mobile razširja produktni portfelj visokokakvosotnih multimedijskih naprav za zahtevne profesionalne uporabnike.

BenQ Mobile ponuja prvo vsestransko storitev »Services over Air« (S.O.A.)

BenQ Mobile je prvi proizvajalec vsestranske storitve »Services over Air«, ki jo bodo predstavili na letošnjem CeBIT-u. Storitev omogoča priročno in hitro diagnosticiranje, konfiguracijo, modifikacijo in personalizacijo BenQ-Siemens mobilnikov. Z uporabo te rešitve lahko kadarkoli posodobite oziroma razširite mobilnikovo programsko opremo. Kompleten storiteveni paket je sestavljen iz štirih kategorij:

  • posoboditev programske opreme mobilnika(S.O.A. Software)
  • oddaljeno diagnosticiranje (S.O.A. Remote Diagnostics)
  • prenos mobilnih vsebin (S.O.A. Content Downloads)
  • posobobitev nastavitev mobilnika (S.O.A. Settings Update)
Vse te storitve se zaračunajo po redni ceni operaterja za prenos podatkov.

Za dostopanje do SOA Software Updates mora mobilni uporabnik aktivirati funkcijo prenosa, ki se nahaja v meniju mobilnika. Nato se podatki prenesejo direktno na mobilnik prek tehnologije GPRS, posodobitev pa je avtomatično instalirana, ko se mobilnik ponovno prižge.

S storitvijo oddaljenega diagnosticiranja (S.O.A Remote Diagnostics) BenQ Mobile pomaga uporabniku z nastavitvami in konfiguracijo mobilnika ter z reševanjem programskih problemov. BenQ Mobile je trenutno vodilni svetovni proizvajalec na področju oddaljene diagnostike. Inteligentna strežniška aplikacija analizira kakršnekoli napake, ki se pojavijo na rešitvah, na ta način pa je omenjena storitev dobra alternativa tradicionalnim vročim številkam za pomoč uporabnikom.

Rešitev ponuja različne kanale za prenašanje novih vsebin na mobilnik (S.O.A. Content Downloads). Poleg ponovnega vzpostavljanja podatkov, ki jih je npr. uporabnik po nesreči izbrisal, je prek S.O.A. na voljo tudi brezplačna vsebina, kot npr. dodajanje tujih jezikov za učinkovitejše tipkanje, na voljo pa so tudi aplikacije, igre in melodije zvonjenja, ki prikazujejo karakter mobilnega stila. BenQ Mobile namerava v bodoče ponuditi vmesnik, ki bi povezoval portale operaterjev s S.O.A. storitvami.

Posodabljanje mobilnikovih nastavitev je prav tako enostavno in priročno prek storitve S.O.A. Settings Update. Uporabnik zahteva nastavitve prek konfiguracijske aplikacije na internetu, nato pa se nastavitve naložijo direktno na mobilnik. V podatkovni bazi je zbrano prek 500 operaterjev v več kot 120 državah.

 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.