Voljatel si želi osvojiti južne trge
Voljatel
sreda, 20. oktober 2004
Hčerinsko Voljatelovo podjetje v Zagrebu je šele začetni korak v uresničevanju strategije Voljatela, ki obsega tudi širitev na južne trge. Največ pozornosti na Hrvaškem posvečajo storitvam na področju telefonije za poslovne uporabnike, brezžični link med Ljubljano in Zagrebom pa uporabnikom ob popolni redundanci omogoča visoko stopnjo zanesljivosti povezave in zagotovljeno razpoložljivost storitve. Po napovedih bosta hrvaškemu sledila še bosanski in srbski trg. »Glavni cilj vstopa na hrvaški trg je prisotnost Voljatela s storitvami, ki smo jih razvili že v Sloveniji in analiza trga. Ugotavljamo kje so tržne niše in kakšne so specifične komunikacijske potrebe hrvaških uporabnikov, ki jih rešujejo naše napredne storitve. Ker je hrvaški trg veliko bolj diverzificiran kot slovenski, smo se osredotočili predvsem na ponudbo telefonije za poslovne uporabnike,« je povedal Tomo Pust, finančni direktor pri Voljatelu. Naslednji korak, ki ga napovedujejo za prihodnje leto, je prodor na bosanski trg, kjer bodo ponudili storitve s področja fiksne telefonije tako za končne kot tudi za poslovne uporabnike.

Med Ljubljano in Zagrebom so vzpostavili brezžično 155 megabitno povezavo, ki po zaslugi NG SDH opreme (nova generacija sinhrone digitalne hierarhije) omogoča popolno prilagodljivost in zagotovljeno pasovno širino ter kakovost storitev (QoS). Vmesnike lahko prilagajajo potrebam uporabnikov, ne glede na to, ali delujejo po tehnologiji TDM (time division multiplex) ali paketni tehnologiji. Z najsodobnejšo opremo pri Voljatelu združujejo obstoječe in nove tehnologije, v tej integraciji storitev pa dosegajo multiplicirane učinke, saj omogočajo tudi storitve mestnega ethernet omrežja (metro ethernet). »Nismo omejeni na stare koncepte, ki jih uporabljajo tradicionalni telekomi, ampak imamo konvergenčno omrežje, torej odprte omrežne rešitve,« je povedal Tom Cof, tehnični direktor pri Voljatelu, in dodal, da njihova komunikacijska infrastruktura omogoča hitro in preprosto nadgradnjo in dvig kapacitet.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.