Voljatel ponuja najem navideznih strežnikov
Voljatel
ponedeljek, 06. september 2004
Podjetje Voljatel je v teh dneh ponudilo storitev najema navideznih strežnikov. Bistvena prednost nove storitve je v tem, da uporabnikom prihrani čas in stroške za nakup in vzdrževanje strojne opreme in predstavlja alternativo klasičnemu gostovanju strežnika (kolokacija). Istočasno so nadgradili pakete spletnega gostovanja s spletno nadzorno ploščo (cPanel), ki omogoča administratorjem domen enostavno upravljanje in nadzor uporabniških računov. Gostovanje na navideznem zasebnem strežniku (Virtual Server Hosting) je cenovno učinkovita alternativa gostovanju (kolokacija) lastnega strežnika pri ISP-ju (Internet Servis Provider). Vsak navidezni strežnik deluje enako kot posamezni namenski strežnik. Uporabniki dobijo s to rešitvijo popoln oddaljen terminalski nadzor nad svojim strežnikom (t.i. »root« dostop), možnost nameščanja poljubne programske opreme in proste roke pri izbiri strežnikov za splet, FTP, podatkovne baze, e-pošto in ostalih. Inka Nose, prokuristka v družbi Voljatel poudarja, da je »prednost pred postavitvijo lastnega strežnika v tem, da uporabnik nima nobenih začetnih stroškov z nakupom ustrezne strojne opreme in kasnejšim vzdrževanjem in posodabljanjem le te, saj za tehnično ustreznost in neprekinjeno delovanja strežnika skrbijo Voljatelovi strokovnjaki.«

Voljatel je pri storitvi najema virtualnega zasebnega strežnika (VZS) pripravil štiri različne pakete, ki so jih oblikovali na podlagi analize potreb in povpraševanja uporabnikov. Poimenovali so jih Osnovni VZS, Poslovni VZS, VZS za zahtevnejše in Profesionalni VZS. Razlikujejo se glede na osnovni prostor na trdem disku (1 do 12 GB), količini prenesenih podatkov (50 – 150 GB) in dodeljenem delovnem pomnilniku, v vseh paketih pa je možno uporabiti do tri statične IP naslove. Cene najema se pričnejo pri 6.500 SIT mesečno (Osnovni VZN). Strojna podpora tej storitvi vključuje strežnike, zgrajene okoli procesorjev Intel Xeon, strežniški operacijski sistem CentOS in aktivna mrežna oprema Cisco Systems.

Nadzorna plošča cPanel je namenjena uporabnikom, ki že sedaj uporabljajo naprednejše storitve Voljatel, manjšim podjetjem, razvijalcem spletnih strani, ki bi radi v paketu zagotovili tudi spletno in e-poštno gostovanje, in vsem tistim, ki si želijo imeti popoln nadzor nad spletnim strežnikom. Nadzorna plošča cPanel omogoča administratorjem domen in uporabnikov popoln nadzor nad e-pošto (urejanje e-poštnih naslovov, samodejno odgovarjanje, filtre in zavračanje neželjene pošte), statistikami sistema, strežnikom FTP, spreminjanjem HTML kode (poljubna sporočila o napaki, preusmerjanje, urejanje tipov Mime, dostop z razširitvami FrontPage), pod-domen (dodajanje in brisanje pod-domen, nastavljanje preusmerjanja za pod-domene), nastavljanje poganjanja opravil ob določenem času in upravljanje z bazo podatkov MySQL. cPanel vključuje tudi kopico programov CGI, ki jih lahko uporabniki vključijo v svojo kodo – med njimi forum, modul za pogovore, knjigo gostov, števce obiska in iskanje po straneh.


Več o ponudbi Voljatel "Virtualni zasebni strežnik"

Primerljiva ponudba na www.slovenijanet.com in verjetno bi se našlo še kaj... preverite preden kupite!

 
< Nazaj   Naprej >

Borza

Telekom Slovenije (TLSG)
Sprememba: %
Enotni tečaj: €
Ponudba: €
Povpraševanje: €
Promet: €

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.