Kamera v omrežju
Level One
torek, 24. junij 2003
Spletne kamere so tisti zanimivi dodatki, ki nam lahko služijo za različne namene. LevelOne je predstavil dve novi spletni kameri, ki se ponašata z MPEG4 kodiranjem videa in sta primerni tudi za video nadzorne sisteme. Različica WCS-2000 se od modela FCS-1000 razlikuje le po tem, da ima poleg žičnega, vgrajen tudi brezžični vmesnik, obe pa imata vgrajen tudi detektor gibanja in spletni strežnik. Različica WCS-2000 se od modela FCS-1000 razlikuje le po tem, da ima poleg žičnega, vgrajen tudi brezžični vmesnikBrezžična izvedba omogoča postavitev kamere na mesta, kjer ni obstoječih omrežnih priključkov oziroma izven stavb do oddaljenosti, ki jo dopuščajo brezžična omrežja. MPEG4 kodiranje videa omogoča dobro ločljivost pri majhni zasedenosti omrežne povezave, poleg tega omogoča prilagajanje kvalitete glede na zasičenost omrežja. Najvišja ločljivost je 320x240 pik, nastavimo pa lahko tudi nižjo, 160x120 pik. Kot zanimivost povejmo, da je operacijski sistem, ki poganja kameri, Linux.
Kameri lahko priključimo neposredno v krajevno omrežje, ki ji dodeli dinamični IP naslov, brezžična izvedba omogoča do 128-bitno šifriranje. Do slikovnih informacij, ki jih posreduje kamera, lahko dostopa do 20 uporabnikov, ki se morajo identificirati z uporabniškim imenom in geslom, vgrajeni spletni strežnik pa omogoča dostop do ene ali več kamer tudi z oddaljenega mesta.
Pohvalita pa se lahko še z eno zanimivo možnostjo, detektor gibanja. Kamera lahko v primeru premikanja začne snemati ali pošlje opozorilno elektronsko sporočilo na določen naslov. Vse te nastavitve lahko nastavimo s pomočjo priložene programske opreme.
Ker so spletne kamere celo cenejše kot bolj zahtevni video nadzorni sistemi, predstavljajo zanimivo alternativo le tem, še posebno brezžične enote. Da o dodatni možnosti za popestritev spletnih strani niti ne govorimo.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.