Ericsson za združljivo hipno sporočanje
Ericsson
petek, 28. februar 2003
Ericsson je objavil vzpostavitev celovitega okolja za preizkušanje interoperabilnosti storitev IMPS (Instant Messaging and Presence Services), s katero želi zagotoviti visoko kakovost in učinkovitost delovanja storitev IMPS v vseh omrežjih ob uporabi različnih mobilnih telefonov. Dodana vrednost storitev IMPS v primerjavi s klasičnimi storitvami glasu in izmenjave sporočil je preverjanje prisotnosti sogovornikov pred začetkom komuniciranja.
Pri programu za preizkušanje IMPS interoperabilnosti sodelujejo številni partnerji, med drugim Ecrio, magic4, Message Vine, Motorola, Ruksun Software Technologies in Sony Ericsson.
»Ericsson ima na področju storitev IMPS, ki temeljijo na specifikaciji Wireless Village, vodilni položaj na trgu, naš program za preizkušanje in verifikacijo pa predstavlja najbolj celovito testno okolje za preizkušanje v različnih omrežjih,« je povedal Cragg Nilson, strateški izdelčni vodja pri Ericssonu. »Naš cilj je zagotoviti uporabnost, najboljše možno delovanje in najvišjo raven kakovosti za uporabnika.«
Obstoječe storitve takojšnje izmenjave sporočil pogosto temeljijo na namizni uporabi in lastniških protokolih, ki ne omogočajo interoperabilnosti (skupne uporabnosti). Ericssonova IMPS rešitev pa je v celoti interoperabilna in optimizirana za mobilne uporabnike, ne glede na izbiro ponudnika storitev, omrežje ali proizvajalca mobilnega telefona.
Uporabnikom omogoča, da objavljajo in se vpisujejo na sezname prisotnosti drugih uporabnikov, pošiljajo in prejemajo takojšnja sporočila in se vključujejo v skupinske razprave. Ericssonova IMPS rešitev je lahko konfigurirana kot samostojna lokacijska storitev ali v kombinaciji s storitvijo Instant Messaging in skupinskimi razpravami.
Ericssonov program za preizkušanje in verifikacijo vključuje preizkušanje razvoja interoperabilnosti, delovanja omrežja in verifikacijo testnih enot Partnerjem, vključenim v program preizkušanja, bo na voljo testno okolje za različna omrežja, vključno z GSM, GPRS, CDMA2000 in UMTS/WCDMA. Pri Ericssonu pričakujejo, da se jim bodo v kratkem pridružila še druga podjetja.
 
< Nazaj   Naprej >

Borza

Telekom Slovenije (TLSG)
Sprememba: %
Enotni tečaj: €
Ponudba: €
Povpraševanje: €
Promet: €

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.