Ericsson dobavil že 10.000 baznih postaj UMTS
Ericsson
ponedeljek, 11. november 2002
Ericsson je na področju dobave komercialnih UMTS/WCDMA makro baznih postaj v teh dneh presegel magično številko deset tisoč in tako ponovno potrdil svoj vodilni položaj na področju mobilne telefonije tretje generacije. Ta mejnik tudi dokazuje, da razvoj mobilne telefonije tretje generacije napreduje skladno z načrti operaterjev. V mesecu marcu 2001 je Ericsson kot prvi dobavil komercialni UMTS/WCDMA sistem. Do danes jih je prodal že več kot 35 kupcem iz 24 držav. Ericsson ima vodilni svetovni tržni delež ocenjenih vrednosti naročil za UMTS/WCDMA, to je 40 odstotkov.
Ericssonova WCDMA bazna postaja je prvi izdelek na trgu iz družine izdelkov, ki temeljijo na paketnem preklapljanju. To omogoča hitro vpeljavo novih storitev za uporabnike in IP transportno tehnologijo.
»Desettisoča dobava WCDMA je za nas res vznemirljiv mejnik, saj gre za ponovno potrditev Ericssonovega vodilnega tržnega položaja na področju 3G,« je povedal Torbjörn Possne, podpredsednik WCDMA pri Ericssonu. »Pripravljene imamo vse elemente, potrebne za uspešne zagone omrežij. Številni operaterji so napovedali zagone 3G že za to jesen, še več jih bo sledilo v prvi polovici naslednjega leta, ko bo na trgu že široka paleta 3G mobilnih aparatov.«
Ericsson je poskrbel, da bodo poleg omrežij na trgu tudi mobilni aparati in storitve, tako da bodo lahko operaterji ponudili celovito 3G poslovanje. Ericssonov vsestranski testni program skupne uporabnosti (interoperability) tako vključuje vse glavne prodajalce mobilnih telefonov. Aparati različnih prodajalcev, vključno s Sony Ericsson Mobile, so že opravili testni program interoperabilnosti za delovanje v Ericssonovih omrežjih.
V podporo operaterjem pri začetni fazi trženja, je Ericsson skupaj z neodvisnimi razvijalci pripravil portfelj 3G storitev. Portfelj zajema več kot 15 tipov aplikacij, s katerimi cilja tako na potrebe individualnih uporabnikov kot podjetij.
Vir: Ericsson
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.