Andreas Maierhofer
Kdo je kdo
Andreas Maierhofer

Funkcija: član uprave bolgarske družbe Mobtel
Izobrazba: ?



V juniju 2004 se je pridružil upravi Si.mobila, kjer je bil kot član uprave odgovoren za trg.

S 1. avgustom 2006 prevzel mesto predsednika uprave Si.mobila, kjer je nadomestil Zorana Thalerja.

S 1. majem 2007 zapusti Si.mobil ter gre v bolgarski Mobtel


Po končanem šolanju na komercialnem področju in ob začetku študija prava je Andreas Maierhofer začel svojo poklicno pot na Telekomu Austria, kjer je delal na projektu zagona mobilkom austria. Poleg izobraževanja iz projektnega vodenja si je nabiral izkušnje in znanja kot specialist za upravljanje s tveganji na področju telekomunikacij in tudi diplomiral na managerski šoli St. Gallen s področja managementa.

V mobilkom austria je bil od vsega začetka. V začetni fazi je bil odgovoren za krizno upravljanje in kasneje je prevzel vodenje Oddelka za nadzor nad tveganjem terjatev. V času od leta 1997 do 1999 je vzpostavil Oddelek za knjiženje in izterjavo v in je bil v tem času odgovoren za knjiženje plačil, zaračunavanje storitev uporabnikom, upravljanje s tveganji, plačilni promet in izterjavo. Hkrati je sodeloval pri implementaciji podobnega oddelka v hrvaškem VIPnetu. Od leta 1999 je bil odgovoren za Naročniško službo v mobilkom austria in postal predsednik upravnega projektnega odbora podjetja. Poleg tega je bil član strateškega sveta in upravnega odbora za vrednotenje v mobilkom austria. Leta 2001 je bil imenovan za prokurista družbe. Kot direktor Naročniške službe je vodil 900 zaposlenih. Operativno je skrbel za celotni klicni center, poleg celotnega procesa zaračunavanja storitev uporabnikom in terjatve za več kot 3 milijone uporabnikov, je bil odgovoren tudi za CRM.

 

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.