Kaj je Pritisni in govori?
Pritisni in Govori - Push to Talk
Kaj je Pritisni in govori?


Storitev Pritisni in Govori (PG; ang. PoC - Push to Talk over Cellular) omogoča govorno komunikacijo med uporabniki preko mobilnega paketnega omrežja GPRS oziroma UMTS na podoben način, kot to omogoča sistem »Walkie-Talkie«. Uporabnik lahko komunicira z enim ali s skupino uporabnikov naenkrat. Storitev dovoljuje uporabo (govorjenje) le enemu uporabniku naenkrat po sistemu kdor prvi pritisne PG tipko, je prej na vrsti (deluje v načinu half duplex). Ena od zanimivejših lastnosti je prisotnost, ki je poznana iz uporabe programov za neposredno sporočanje (MSN, Yahoo, ICQ...). Ta uporabnikom omogoča, da vidijo ali so njihovi kontakti na voljo ali ne.

Za uporabo storitve uporabnik potrebuje ustrezen mobilnik, ki podpira storitev PG in vklopljeno storitev. Uporabnik na mobilniku pritisne ustrezno tipko, pove sporočilo in spusti gumb, uporabniku/om na drugi strani pa se govorno sporočilo prek zvočnika ali slušalk predvaja v realnem času, ne da bi karkoli pritiskali. Komunikacija poteka v skupini (ali paru) številk, ki so člani aktivne skupine.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.