Z Voljo do brezplačnega Interneta
Voljatel
ponedeljek, 08. oktober 2001
Od včeraj jo vsem Slovencem na voljo brezplačna uporaba Interneta. Podjetje VOLJATEL, novi ponudnik internet storitev, bo vsem obstoječim in potencialnim uporabnikom interneta omogočilo brezplačno uporabo Interneta - uporabniki bodo odslej nosili le še stroške za telefonski klic. Poleg brezplačnega dostopa do interneta bodo imeli vsi uporabniki storitve VOLJA na voljo še brezplačen 10 MB poštni predal in 10 MB za svojo domačo stran na internetu.
Podjetje VOLJATEL telekomunikacije d.d. je včeraj kot prvo podjetje v Sloveniji ponudilo brezplačen dostop in brezplačno uporabo Interneta vsem uporabnikom na območju Slovenije. Uporabniki storitve, ki so jo poimenovali VOLJA, bodo do interneta dostopali preko telefonske številke 0889 32 480. Za minuto uporabe interneta bodo tako plačali samo strošek telefonskega klica - 2,5 tolarja na minuto v času večje obremenjenosti in 1,25 tolarja v času manjše obremenjenosti telefonskega omrežja.
VOLJA pa ne pomeni le brezplačnega dostopa do interneta. Brezplačni paket vsebuje tudi poštni predal s kapaciteto 10 MB, prostor za osebno domačo stran, ki je prav tako velika 10 MB in 2 psevdonima. Storitev uporabnikom omogoča tudi branje elektronske pošte preko spleta (t. i. Webmail), preusmeritev e-pošte in spremljanje statistike klicnih dostopov.
Marco Caddeo, direktor podjetja VOLJATEL d.d., je ob tem povedal: "Prepričan sem, da je to pomemben trenutek za slovenske uporabnike Interneta in za državo na splošno. To je velik korak, ki bo omogočil še bolj množično uporabo interneta, več slovenskih vsebin in več internetnih storitev na spletu in omogočil večim slovenskih uporabnikom dostop do informacijskega bogastva, ki je trenutno na razpolago na Internetu. Pričakujemo, da bo naša iniciativa spodbudila liberalizacijo telekomunikacijskega trga in tako še bolj približala Slovenijo Evropi ter tako uporabnikom omogočila oporabo dodatnih ugodnosti, ki jih bo prinesla."
Tisti, ki že uporabljajo internet, si lahko uredijo brezplačno uporabo interneta s prijavo na spletni strani www.volja.net, njihov račun pa bo aktiven v največ 15 minutah. Uporabnikom, ki še nimajo dostopa do Interneta pa bo na voljo brezplačni namestitveni cd rom, ki ga bodo lahko dobili na sedežu podjetja VOLJATEL na Šmartinski 106 v Ljubljani in v vseh trgovinah PCX Computers.
• Več informacij na spletni strani www.volja.net.
 
< Nazaj   Naprej >

Borza

Telekom Slovenije (TLSG)
Sprememba: %
Enotni tečaj: €
Ponudba: €
Povpraševanje: €
Promet: €

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.