Kjer je VOLJA tam je pot...
Voljatel
sreda, 25. september 2002
Podjetje Voljatel je pred kratkim svoje uporabike obvestilo, da bo podjetje VOLJATEL telekomunikacije d.d. prvi slovenski ponudnik Internet dostopa z novo dostopno številko 0888.
Nova številka, ki bo namenjena za dostop vsem uporabnikom VOLJA brezplačnega Interneta je: 0888 32 480. Kaj se bo spremenilo?
Skoraj nič ali pač veliko? "VOLJA ostaja tudi v prihodnje brezplačna storitev dostopa do interneta!" prepričujejo uporabnike pri Volji in nadaljujejo:" Poleg porabe telefonskih impulzov ne boste imeli nikakršnih dodatnih stroškov."
Če je to brezplačno, so brezplačne tudi vse 090 pohotnice, saj "razen plačila telefonskih impulzov" (btw: na Volji vedar vedo, da impulzov ni več?!) nimate dodatnih stroškov. A če pustimo marketinške trditve ob strani in pogledamo gola dejstva, bodo uporabniki Volje po novem plačevali "nekoliko" več (30 %) kot doslej Telekomu Slovenije, da bo iz te razlike Telekom Slovenije izplačal soudeležbo Voljatelu. Ha, po tej logiki je brezplačna tudi vsaka revija v kiosku, saj plačate lastniku kioska, izdajatelj pa dobi pozneje (le) del tega denarja.
Cena "impulzov" v času večje obremenitve bo tako po novem znašala 2,70 SIT na minuto v času večje obremenitve ter 1,50 SIT v času manjše obremenitve seveda brez vključenega DDV. To pomeni, da bo za 0,81 SIT višja v času večje ter za 0,45 SIT v času manjše obremenitve kot do sedaj, "vendar bo povezovanje v Internet z uporabo storitve VOLJA ostalo najugodnejša komercialna klicna povezava v Sloveniji." trdijo pri Volji. Lahko jim pritrdimo in dodamo, če niste uporabnik, ki veliko uporablja Internet.In seveda vas to zanima le, če nimate ARNES-ovega uporabniškega imena in gesla, če...
Prav zato se tudi Primerjava cen novega VOLJA brezplačnega intereta (0888) z ostalimi ponudniki konča pri 20 urah mesečno. Pri dobrih 45 urah se namreč ravnotežje začne lomiti v korist drugih ponudnikov in njihovih "neomejenih" paketov.
Kakorkoli že naj bo "brezplačen" ali ne, ostaja Volja najugodnejši klicni dostop do Interneta v Sloveniji za priložnostne uporabnike - in teh je veliko. Morda še pomembnejše je dejstvo, da zahvaljajoč delitvi prihodka, ki bo končno v mošnjo Volje tudi povrnila del vloženega, Volja ostaja. In kjer je volja tam se tudi pot najde, vsaj pravijo tako.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.