Dušan Mitič predsednik upravnega odbora Cosmofona
torek, 26. maj 2009
Skupščina makedonskega mobilnega operaterja Cosmofon je danes imenovala nov upravni odbor družbe. V njem so Dušan Mitič kot predsednik ter dr. Filip Ogris-Martič, Boštjan Kralj, Dejan Kalinikov in Olivier Poncin, ki je bil imenovan za glavnega izvršnega direktorja. Skupščina družbe se je sestala, potem ko je Telekom Slovenije konec marca podpisal pogodbo o nakupu Cosmofona in aprila dobil soglasje makedonskega urada za varstvo konkurence za prevzem. Spremembe v vodstvu družbe so bile pričakovane in v skladu z uveljavljeno poslovno prakso. Prednostne naloge družb Telekoma Slovenije v Makedoniji bodo predvsem osredotočene na izkoriščanje medsebojnih komercialnih, operativnih in infrastrukturnih sinergij med podjetji, s tem pa tudi uskladitev ponudbe in zagotavljanje celovitih telekomunikacijskih storitev na enem mestu. Telekom Slovenije zato napoveduje najprej vsebinsko in tehnološko poenotenje in harmoniziranje, ki se bo kasneje odrazilo tudi v novem imenu in blagovni znamki združenega podjetja. Telekom Slovenije načrtuje rast podjetja in višje tržne deleže, zato zmanjševanje števila ljudi ni načrtovano.  Pomemben projekt, ki ga Telekom Slovenije načrtuje uvesti na makedonski trg jeseni 2009 je storitev DVB-T, v katero namerava vložiti 30 mio evrov. Telekom Slovenije bo preko svojega podjetja skrbel za razvoj infrastrukture na projektu, storitve pa bo tržila lokalno medijsko podjetje, v katerem bo imel TS kontrolni delež.

 

Predsednik uprave mag. Bojan Dremelj: »Makedonsko tržišče odpira številne poslovne priložnosti. Mi smo tu, da jih skupaj z zaposlenimi in lokalnimi partnerji izkoristimo in s tem obrnemo tudi v prid uporabnikom. Telekomunikacije so temelj za učinkovito in konkurenčno gospodarstvo vsake države in prepričan sem, da bomo s svojo popolno in napredno ponudbo v prihodnje v Makedoniji igrali resno in pomembno razvojno vlogo«.

 

Novi glavni izvršni direktor Olivier Poncin je o sodelovanju z zaposlenimi dejal: »Imamo isti cilj, da ustvarimo uspešno družbo v korist nas samih, naših lastnikov in zlasti naših uporabnikov, ki jim moramo zagotoviti vrhunsko kakovost in standarde, ki veljajo v telekomunikacijsko najrazvitejših državah.  Trdno sem prepričan,  da bomo skupaj v dobro organiziranem, harmoničnem timskem delu vsak dan vsi zmagovalci«.

 

Skupina Telekom Slovenije s tem dejanjem zaokroža in dopolnjuje dosedanje aktivnosti v Makedoniji, hkrati pa je opravila pomemben korak v svoji strategiji, da postane eden najpomembnejših telekomunikacijskih ponudnikov v JV Evropi.

 

Glavni izvršni direktor Cosmofona Olivier Poncin je diplomirani inženir elektrotehnike in telekomunikacij. Po rodu je Belgijec, doma v Louvain-la-Neuve. Odlikujejo ga številne mednarodne izkušnje na zapletenih, kompleksnih projektih in vodenju, predvsem s področja razvoja poslovanja in uvajanja sprememb. Delal  je v Belgacomu, nazadnje kot podpredsednik oddelka za upravljanje informacij, programov in procesov ter direktor informacijskega oddelka Wireline Business, v belgijski pošti kot strateški svetovalec vodje za programe in procese, v tretjem največjem ukrajinskem mobilnem operaterju Astelit -life kot direktor razvoja poslovanja.  S Telekomom Slovenije je že sodeloval kot vodja programov uvedbe ADSL, reinženiringa poslovnih procesov, optimizacije zadovoljstva uporabnikov, nazadnje pa kot direktor razvoja poslovanja. 

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.