Finančna kriza ima le majhen vpliv na poslovanje Skupine Telekom Slovenije
ponedeljek, 13. oktober 2008
Na dogajanja na svetovnih finančnih trgih, strme padcev tečajev vrednostnih papirjev in bojazen, kako bo finančna kriza, ki je nastopila, vplivala na poslovanje in vrednost delnice družbe, so se odzvali tudi v Telekomu Slovenije. Na dogajanja na svetovnih finančnih trgih, strme padcev tečajev vrednostnih papirjev in bojazen, kako bo finančna kriza, ki je nastopila, vplivala na poslovanje in vrednost delnice družbe, so se odzvali tudi v Telekomu Slovenije. Poudarjajo, da je Telekom Slovenije je močno regionalno podjetje z jasno zastavljeno poslovno strategijo, ki jo dosledno uresničuje v vseh segmentih poslovanja. Ostajajo stabilno podjetje z visoko finančno močjo in stabilnim denarnim tokom. Njihove strateške investicije v širitev so dolgoročno naravnane, zadolženost podjetja je sorazmerno nizka, obstoječa posojila so ustrezno zavarovana proti obrestnemu tveganju, naložbe v finančni sektor pa so zanemarljive.

Zato v Skupini Telekom Slovenije ocenjujejo, da finančna kriza in recesija ne bosta imeli bistvenega vpliva na poslovanje skupine v letu 2008.

Poslovni rezultati Skupine Telekom Slovenije tako ostajajo v okviru napovedanih  poslovnih pričakovanj  za leto 2008.

V prihodnosti bi se lahko vpliv finančne krize na Skupino Telekom Slovenije pokazal le kot začasna upočasnitev uresničevanja strategije nadaljnje organske rasti  zaradi vsesplošnega oteženega dostopa do virov financiranja in njihove višje cene.

Ne glede na trenutno tržno ceno delnic Telekoma Slovenije, ki  je le odraz pretiranih reakcij vlagateljev na delniškem trgu, so v družbi prepričani, da so njihove delnice dolgoročno varna in stabilna naložba.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.