Nokia začinila glasbeno ponudbo z novo Nokio 5800 XpressMusic
četrtek, 02. oktober 2008
Nokia 5800 XpressMusicNokia je navila zvok svoje glasbene ponudbe in predstavila novo Nokio 5800 XpressMusic, mobilno glasbeno napravo, ki na trg široke potrošnje prinaša nove inovativne lastnosti. Nokia 5800 XpressMusic je ena izmed prvih naprav, ki podpira storitev Comes With Music, ter tako udejanja Nokiino vizijo zagotavljanja najboljše glasbene izkušnje. Družba Nokia preko svoje najnovejše storitve Comes With Music ponuja enoletni neomejen dostop do celotne zbirke Nokia Music Store. Ko govorimo o glasbenih telefonih, ugotovimo, da si ljudje širom sveta želijo naprave, ki ponuja veličastno glasbeno izkušnjo – z več spomina, večjo jakost zvoka, močnejše zvočnike, lažjo sinhronizacijo. Prav tako pa mora naprava še vedno delovati kot odličen mobilni telefon z direktnim dostopom do pomembnejših kontaktov in vsebin. Nokia 5800 XpressMusic, ki pooseblja vse zgoraj opisane lastnosti, dovoljuje uporabnikom dostop in izmenjavo vsebin na preprost način. 
Jo Harlow, podpredsednica Nokie
Jo Harlow, pod-predsednica Nokie. “Načini uživanja v glasbi so različni širom sveta. S tem v mislih smo z Nokio 5800 XpressMusic ljudem želeli ponuditi svobodno izbiro glasbenega izkustva na način, ki jim je najbližje.”

“Z Nokio 5800 XpressMusic želimo povezati ljudi preko edine univerzalne stvari, ki nam je vsem blizu. In to je glasba,” je povedala Jo Harlow, podpredsednica Nokie. “Načini uživanja v glasbi so različni širom sveta. S tem v mislih smo z Nokio 5800 XpressMusic ljudem želeli ponuditi svobodno izbiro glasbenega izkustva na način, ki jim je najbližje.”

Medijska vrstica, vrstica za kontakte – ljudje so vedno na prvem mestu

Z izkoriščanje tehnologije na dotik občutljivega zaslona Nokia 5800 XpressMusic ponuja posebno medijsko vrstico (Media Bar) – priročen meni preko katerega lahko neposredno dostopamo do glasbenih in zabavnih vsebin, vključujoč priljubljene skladbe, videe in fotografije. Medijska vrstica ponuja tudi direktno povezavo do spleta in spletne izmenjave. Ker Nokia 5800 XpressMusic podpira vsebine, ki jih je mogoče prikazovati z uporabo Flash predvajalnika, lahko uporabniki deskajo po celotnem spletu, in ne samo po posameznih delih. Kot dodatek Nokia 5800 XpressMusic ponuja celotno glasbeno opremo, vključujoč grafični regulator, 8GB spomina, ki Jo Harlowomogoča shranjevanje do 6.000 skladb, 3,5 mm vtič ter podpira vse glavne digitalne glasbene formate. Vgrajeni “surround stereo” zvočniki ponujajo najmočnejši zvok, ki je trenutno na voljo v industriji mobilnih naprav.   Z  zagotavljanjem najboljše glasbene izkušnje Nokia 5800 XpressMusic poskrbi tudi za preprost dostop, raziskovanje in nakup glasbe v Nokia Music Store. Nova različica programske opreme Nokia Music PC pa dovoljuje preprost prenos melodij z uporabo funkcije povleci-in-spusti (drag-and-drop) ter upravljanje katerekoli glasbene zbirke.   Inovativna vrstica za kontakte (Contacts Bar) dovoljuje uporabnikom  označevanje priljubljenih kontaktov na domačem zaslonu, z enkratnim dotikom pa tudi sledenje digitalni zgodovini besedilnih sporočil, elektronskih sporočil, telefonskih zapisov, fotografij in posodobitev blogov.  

“Kot prva Nokiina naprava z zaslonom, občutljivim na dotik, ki je namenjena široki potrošnji, Nokia 5800 XpressMusic usmerja uporabniški vmesnik v človeški vmesnik, saj resnično postavlja v ospredje ljudi. Kot primer naj navedem, da smo predstavili Nokiino vrstico za kontakte, ki je sedaj podobna digitalnim RSS vašega življenja,” pravi Jo Harlow.

Z dodajanjem prednosti, ki jih tehnologije na dotik občutljivega zaslona  prinaša vodilnemu uporabniškemu vmesniku na svetu,  S60, je le ta postal še bolj človeški. Omenjeno tehnologijo smo uporabili tam, kjer resnično pride do izraza. Kot na primer pri vrstici za kontakte, medijski vrstici in pri pametnih bližnjicah na domačem zaslonu, ki vodijo do menija predmetov, kjer lahko najdemo koledar, profile in uro.

Preko 3,2” širokokotnega zaslona, ki predstavlja do sedaj najboljšo možno ločljivost na mobilnih telefonih,  lahko gledamo fotografije, videe in spletne vsebine v presunljivih barvah in  resnično čisti sliki. Z razmerjem slike 16:9 ter predvajanjem in snemanjem 30 slik na sekundo je naprava idealna za snemanje in predvajanje videa VGA kakovosti.  
Nokia 5800 XpressMusic ima vgrajeno 3.2 MP kamero z lečami Carl Zeiss, posnete slike in videe pa lahko z enim dotikom delimo preko priljubljenih spletnih skupnosti, kot so Share on Ovi, Filckr ali Facebook. Prav tako je mogoče izmenjevati sezname skladb z uporabo Bluetooth povezave, MMS-ov ali spletne izmenjave.  

Glasba za množice

  Nokia 5800 XpressMusicNokia 5800 XpressMusic podpira 60 jezikov, kar predstavlja skoraj 90 odstotkov svetovne populacije. Ker ljudje širom sveta uporabljajo svoje telefone na različne načine, Nokia 5800 XpressMusic ponuja raznolike vnosne metode, med drugim tudi virtualni alfanumerični 'keypad', virtualno QWERTY  tipkovnico, pisalo - za resnične glasbene navdušence pa tudi poseben brenkalnik.   Nokia 5800 XpressMusic bo na voljo širom sveta v začetku četrtega četrtletja leta 2008, ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami pa naj bi znašala 279 EUR. Nokia 5800 XpressMusic v povezavi s storitvijo Comes With Music pa bo na voljo v letu 2009. Natančnejše cene bodo iz Nokie sporočili v bližnji prihodnosti.   Za poudarjeno doživetje je Nokia danes predstavila štiri nove glasbene dodatke, in sicer nove Bluetooth slušalke in tri nove stereo slušalke.
 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.