Ericssonova tehnologija za prenosne računalnike LG Electronics
sreda, 01. oktober 2008

LG Electronics je izbral podjetje Ericsson  za ponudnika mobilnih širokopasovnih modulov, ki temeljijo na tehnologiji HSPA – svetovno najbolj razširjeni tehnologiji za mobilne širokopasovne povezave. Prenosni in ultraprenosni računalniki proizvajalca LG Electronics bodo z Ericssonovimi mobilnimi širokopasovnimi moduli opremljeni od tretjega četrtletja 2008 dalje.

Tehnologija HSPA zagotavlja brezžično in resnično mobilno izkušnjo, primerljivo s povezavami DSL. Trenutno je na svetu več kot 207 komercialno dostopnih omrežij HSPA, ki jih uporablja več kot milijarda naročnikov.

»Zelo se veselimo sodelovanja s podjetjem LG Electronics, v okviru katerega bomo domačim in poslovnim uporabnikom zagotovili možnost in prilagodljivost dostopanja do interneta na način, ki ga želijo, ne glede na to, kje se nahajajo,« je dejal Mats Norin, podpredsednik skupine za mobilne širokopasovne povezave pri podjetju Ericsson. »Ericsson je obenem izredno zadovoljen, da je bil izbran za ponudnika mobilnih širokopasovnih modulov za ultraprenosne računalnike LG Electronics, saj gre za področje, za katerega je napovedana hitra rast.«

Ericssonovi mobilni širokopasovni moduli končnim uporabnikom zagotavljajo preprosto in stroškovno učinkovito rešitev, ki jim nudi širokopasoven dostop na poti. Vgrajen mobilni širokopasovni modul, ki je brezhibno integriran in optimiziran za delovanje s prenosnimi računalniki, nudi vrhunsko zmogljivost obojesmernega prenosa podatkov, obenem pa zagotavlja nižjo porabo energije. Na podlagi Ericssonove lastne tehnologije čipov HSPA, ekonomije obsega in dolgoletnih odnosov z operaterji lahko Ericsson ponudi izredno konkurenčno rešitev mobilnega širokopasovnega modula, ki bo pomagala razvijati široki trg mobilnih širokopasovnih povezav.

Tržne napovedi kažejo, da bo leta 2011 prodanih okoli 200 milijonov prenosnih računalnikov, in Ericsson pričakuje, da bo 50 odstotkov teh prenosnikov opremljenih z vgrajenim mobilnim širokopasovnim modulom HSPA.

Uporabniki bodo imeli vedno več možnosti, da širokopasovne povezave izkoriščajo tudi na poti, s tem pa bo izpolnjena obljuba o širokopasovnih povezavah, ki so na voljo kadarkoli, kjerkoli in s poljubnega zaslona ali naprave.

 
Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.