Incotel bo počakal na posebno številko
Incotel
četrtek, 09. avgust 2001
Čeprav je po uspešnem dogovoru o ceni medomrežnega povezovanja med Incotelom in Telekomom Slovenije prejšnji petek kazalo, da bi pogodbo utegnili podjetji podpisati že ta teden, temu ne bo tako. Kompromisna rešitev z uporabo klicne številke 080 namreč ni v skladu z načrtom oštevilčevanja, zato mora Incotel pridobiti lastno klicno številko (trenutno je predlagana 088). Incotel mora tako zaprositi za številko Agencijo za telekomunikacije in radiodifuzijo Republike Slovenije, ki nadaljuje delo dosedanje Uprave RS za telekomunikacije. Agencija se bo morala v skladu s trenutno veljavnim zakonom in podzakonskimi akti (načrtom oštevilčevanja) odločiti kakšno številko bo v ta namen dodelila Incotelu. Tako ne bo zadreg ostalih komercialnih ponudnikov brezplačnega klica o katerih smo pisali ob najavi kompromisne rešitve, številčni prostor pa bo urejen tudi za ostale ponudnike telefonije VoIP.
Ali bo agencija odobrila predlagano "omrežno" skupino 088, ali predlagala kak drug način reševanja operaterskega "prefiksa" je seveda v rokah agencije. Vsekakor pa je moč pričakovati, da odločitev ne bo skorajšnja, saj je bila agencija ustanovljena 21.7.2001 in še nima neodvisnega vodstva (ki ga mora izbrati vlada).
Zapleti se torej po pričakovanju nadaljujejo, medtem pa se vrsta podjetij s podobnimi poslovnimi načrti daljša, Incotel pa (tudi) za njih išče pravo pot reševanja problemov.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.