Incotel bo plačeval 10 tolarjev minuto
Incotel
petek, 03. avgust 2001
Iz virov blizu uradnim smo izvedeli, da naj bi bil danes dosežen dogovor med podjetjema Incotel in Telekom Slovenije o ceni povezovanja omrežij, ki bo taka, kot je za obstoječe operaterje (mobilne telefonije), to je 10 tolarjev na minuto (z vključenim DDV). Ker Incotel ne razpolaga z lastnim blokom telefonskih številk, oziroma nima lastnega telefonskega omrežja, mu bo dodeljena številka iz nabora številk s pozivno številko 080. Pogodba med obema strankama naj bi bila podpisana prihodnji teden.
Sklepati je moč, da to pomeni posebno ugodno ceno za brezplačno telefonsko številko, saj ostali ponudniki brezplačnih telefonov plačujejo minuto pogovora po ceni 21,30 SIT. Vsekakor ta cena pomeni dodatno obremenitev cen, ki jih bo ponujal Incotel končnim uporabnikom, ki bi ob ponudbi "povsem običajne" klicne številke plačevali Telekomu 5,22 SIT na minuto (na Telekomovem računu), tako pa bodo skoraj še enkrat tolikšni znesek plačevali v okviru Incotelove storitve.
Čeprav zdaj mobilni operaterji nimajo vzroka za pritožbe glede cene, bodo morda zaradi ugodnejših pogojev povzdignili glas ponudniki brezplačnih telefonov.
 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.