Varnostna kopija mobilnika?!
Mobitel
torek, 10. junij 2008
Danes so mobilni aparati prava shramba različnih pomembnih podatkov, zato je njihovo varno hranjenje vse bolj pomembno. V ta namen Mobitel vsem svojim uporabnikom, naročnikom Mobitel GSM/UMTS in Mobiuporabnikom, predstavlja novo brezplačno storitev M:Rokovnik, ki s podprtimi mobilniki omogoča shranjevanje stikov, koledarja, opravil, beležk in bližnjic na varnem strežniku. Podatki na strežniku se na zahtevo uporabnika ob vsakem usklajevanju posodobijo s podatki, ki jih je uporabnik dodal/spremenil v mobilniku ali na spletnem mestu storitve M:Rokovnik.

Ko so podatki shranjeni na varnem strežniku, si jih uporabniki lahko ogledajo in poljubno urejajo tudi prek spletnega mesta https://moj.mobitel.si. Tako si lahko uporabnik s storitvijo M:Rokovnik v primeru kraje ali izgube mobilnika podatke hitro in enostavno povrne, prav tako enostaven pa je prenos podatkov s starega na nov mobilni aparat.

Za uporabo storitve M:Rokovnik uporabnik potrebuje podprt mobilnik, ki omogoča paketni prenos podatkov s strežnikom prek standarda SyncML. Vklop storitve je na voljo na mobilnem portalu Planet in prek Mobitelovega spletnega mesta https://moj.mobitel.si. Najhitreje pa si uporabniki vključijo storitev tako, da pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo MROKOVNIK na 1919. V odgovor prejmejo hitro povezavo do mobilnega portala Planet, kjer si storitev vklopijo in opravijo sinhronizacijo, ki varno shrani podatke mobilnega aparata.

Uporaba storitve M:Rokovnik je brezplačna, prav tako je brezplačen paketni prenos podatkov, ki je potreben za uspešno sinhronizacijo, v Mobitelovem omrežju.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.