Ericsson in Dell za HSPA v prenosnih računalnikih
Ericsson
četrtek, 15. maj 2008
Ericsson in Dell sta se povezala, da bi mednarodnim potnikom omogočila povezovanje z Dellovimi prenosniki naslednje generacije, ki bodo podpirali nemoteno gostovanje v tripasovnih širokopasovnih mobilnih omrežjih HSPA. Dell bo v drugem četrtletju leta 2008 ponudil Ericssonove vgrajene mobilne širokopasovne module HSPA. HSPA je svetovno najbolj razširjena mobilna širokopasovna tehnologija. Na svetu je več kot 185 komercialno dostopnih omrežij, ki jih uporablja več kot milijarda naročnikov.

»Uporabniki za dostop do visokozmogljivih storitev, ki so bile sicer na voljo le preko običajne povezave ali povezave WiFi, vse pogosteje uporabljajo prenosne računalnike,« je dejal Mats Norin, podpredsednik skupine za mobilne širokopasovne module pri podjetju Ericsson. »Veseli nas sodelovanje s podjetjem Dell, saj bomo skupaj končnim in poslovnim uporabnikom omogočili prost in prilagodljiv dostop do interneta, ne glede na to, kje se nahajajo.«

»Pri prenosu tehnologij in brezžičnih storitev med uporabnike je Dellov poslovni model izjemen. V sodelovanju s podjetjem Ericsson, s katerim bomo zagotovili vgrajeno tehnologijo HSPA v naših prenosnikih, Dell izpolnjuje osnovno potrebo po dostopu do ključnih informacij kadarkoli, kjerkoli, tako hitro in s tako bogatimi vsebinami, kot to danes že vsi pričakujemo,« je povedal John Thode, podpredsednik področja za male naprave Dellove skupine za končne uporabnike.

Ericssonovi mobilni širokopasovni moduli končnim uporabnikom zagotavljajo preprosto in stroškovno učinkovito rešitev, ki jim nudi širokopasovni dostop, ko so na poti. Vgrajeni mobilni širokopasovni modul, ki je brezhibno integriran in optimiziran za delovanje s prenosnimi računalniki, nudi vrhunsko zmogljivost obojesmernega prenosa podatkov, obenem pa zagotavlja nižjo porabo energije. Modul vsebuje tudi sprejemnik GPS, ki ga je mogoče uporabljati z aplikacijami za določanje geografskega položaja. Na podlagi Ericssonove lastne tehnologije čipov HSPA, ekonomije obsega in dolgoletnih odnosov z operaterji, lahko Ericsson ponudi izredno konkurenčno rešitev mobilnega širokopasovnega modula, ki bo pomagala razvijati široki trg mobilnih širokopasovnih povezav.

Tržne napovedi kažejo, da bo leta 2011 prodanih okoli 200 milijonov prenosnih računalnikov in Ericsson pričakuje, da bo 50 odstotkov teh prenosnikov opremljenih z vgrajenim mobilnim širokopasovnim modulom HSPA. Uporabniki bodo imeli vedno več možnosti, da širokopasovne povezave izkoriščajo tudi na poti, s tem pa bo izpolnjena obljuba po širokopasovni povezavi, ki je na voljo kadarkoli, kjerkoli in s poljubnega zaslona ali naprave.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.