Skipti obžaluje, da do prodaje Telekoma Slovenije ni prišlo
Kaj dogaja
torek, 04. marec 2008
Upravni odbor družbe Skipti je izrazil obžalovanje, da po intenzivnih pogajanjih s privatizacijsko komisijo, ni prišlo do soglasja glede vseh odprtih vprašanj pri prodaji Telekoma Slovenije, so včeraj sporočili iz agencije Pristop. Brynjolfur Bjarnason, predsednik uprave Skiptija, je povedal, da, “je Skipti še vedno trdno prepričan, da je Telekom Slovenije dobro podjetje, o čemer pričajo tudi poslovni rezultati. Zato smo prišli tako daleč. Obžalujemo, da ni prišlo do prodaje državnega deleža v podjetju Telekom Slovenije". Predstavniki Skiptija menijo, da je vlada privatizacijski proces izvedla transparentno in v skladu z vsemi razpisnimi pogoji. Toda po dolgotrajnih in intenzivnih pogovorih, pogajalci žal niso uspeli doseči soglasja o vseh vprašanjih glede prodaje Telekoma Slovenije.

Predstavniki Skiptija so prepričani, da je bila njihova ponudba dobra ter da so ponudili pravično ceno. “Naše sodelovanje pri upravljanju Telekoma Slovenije bi prineslo pomembne sinergije in dolgoročne koristi Telekomu Slovenije kot podjetju, njegovim uporabnikom in telekomunikacijskemu sektorju v Sloveniji v celoti”, je dejal Brynjolfur Bjarnason.

“Med postopkom smo se imeli priložnost večkrat srečati tako z upravo Telekoma Slovenije, kot tudi z različnimi predstavniki slovenskih političnih strank. Čeprav do sporazuma o prodaji med Skiptijem in slovensko vlado ni prišlo, moram poudariti, da so bile naše razprave odkrite in pozitivne”, je dodal Brynjolfur Bjarnason, predsednik uprave Skiptija.


Neverjetno prijazno sporočilo nekoga, ki je vložil veliko energije in verjetno tudi denarja v projekt, ki je propadel. Če naj bi Slovenijo do zdaj stal postopek "nekaj sto tisoč evrov", verjetno tudi Skipti ni zapravil mnogo manj. In zakaj prvič v postopku prav zdaj, ko je tako rekoč jasno, da na tem trgu ne bodo (več) nastopali, komunicirajo v Slovenščini, če so do zdaj neposredno in v Angleščini?

Vlada, komisija in še kdo bi se lahko Skiptiju zahvalil za tako lepo poslovilno pismo.


 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.