Hyper-V na ogled predčasno
Kaj dogaja
ponedeljek, 17. december 2007
Microsoft je predstavil javno preizkusno različico strežniške virtualizacijske tehnologije Hyper-V. V določenih različicah strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008 bo ta tehnologija vključena in bo širokemu krogu uporabnikov ponudila poznano ter stroškovno učinkovito programsko opremo za virtualizacijsko infrastrukturo. Preizkusna različica je bila načrtovana za prvo četrtletje 2008, hkrati s predajo sistema Windows Server 2008 v proizvodnjo. Microsoft je predstavil javno preizkusno različico strežniške virtualizacijske tehnologije na temelju virtualizacijskega nadzornika z imenom Hyper-V. Ta bo funkcija v nekaterih različicah strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008. Uporabniki in partnerji lahko prenesejo Windows Server 2008 RC1 s preizkusno različico tehnologije Hyper-V za potrebe preizkušanja nove tehnologije in aplikacij ter načrtovanje prihodnjih konsolidacij. Preizkusna različica tehnologije Hyper-V je bila prvotno načrtovana za prvo četrtletje 2008, hkrati s predajo sistema Windows Server 2008 v proizvodnjo. Na voljo je na naslovu http://www.microsoft.com/ws08eval.

»S predčasno izdajo preizkusne različice tehnologije Hyper-V smo našim uporabnikom in partnerjem omogočili preizkušanje te funkcije sistema Windows Server 2008. Pred končno izdajo bomo tako lahko pridobili pomembne povratne informacije,« je dejal Bill Laing, generalni direktor enote Windows Server pri Microsoftu. »Windows Server 2008 skupaj s Hyper-V nudi stroškovno učinkovito in prilagodljivo licenciranje za virtualizacijo, s katerim lahko uporabniki in partnerji povečajo prihranke zaradi konsolidacije strežnikov ter uresničijo vizijo dinamičnih informacijskih tehnologij.«

Windows Server 2008 je s preizkusno različico Hyper-V trenutno na voljo za sisteme x64 Enterprise Edition v angleškem jeziku. Preizkusna različica uporabnikom in partnerjem prinaša razširjene funkcije in zmožnosti, ki še niso bile na voljo v septembrskem tehnološkem predogledu, kot so Quick Migration, visoka dosegljivost, vloga Server Core in integracija Server Manager. Končna različica tehnologije Hyper-V bo za izdajo pripravljena v okviru 180 dni po predaji sistema Windows Server 2008 v proizvodnjo. Hyper-V bo kot funkcija sistema Windows Server 2008 nudil širokemu krogu uporabnikov poznano in stroškovno učinkovito programsko opremo za virtualizacijsko infrastrukturo, ki bo znižala operativne stroške, izboljšala izrabo strojne opreme, optimizirala infrastrukturo in izboljšala dosegljivost strežnikov.

Microsoft prav tako razvija naslednjo različico rešitve System Center Virtual Machine Manager, ki bo nudila integrirano upravljanje fizičnih in virtualnih okolij. Uporabniki bodo lahko uporabljali to integrirano orodje za hitro porazdeljevanje in nastavljanje novih virtualnih naprav in za centralizirano upravljanje virtualne infrastrukture, ki bo delovala na platformah Hyper-V, Microsoft Virtual Server 2005 R2, VMware ESX Server in Virtual Infrastructure 3 (V13).

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.