Internet v Sloveniji prehiteva televizijo?
Kaj dogaja
torek, 04. december 2007
iPROM in Valicon sta v prvem tednu novembra med slovenskimi uporabniki interneta izvedla raziskavo medijske porabe različnih medijev. Izsledki raziskave kažejo, da posamezniki vse več časa posvečajo internetnim vsebinam. V delovnem tednu v povprečju 39 odstotkov medijskega časa namenjajo internetnim vsebinam, kot so brskanje po spletnih straneh, prebiranje e-pošte in gledanje videonovic, ob koncih tedna pa se ta delež nekoliko zmanjša na račun gledanja televizije in znaša v povprečju 37 odstotkov časa. Med delovnim tednom posamezniki v povprečju poleg interneta dnevno porabijo največ časa za poslušanje radijskih postaj (19 %). Gledanju rednega televizijskega programa namenijo 17 odstotkov časa, za gledanje DVD- in drugih videoformatov pa porabijo v povprečju 11 odstotkov časa. Branje dnevnih časopisov in revij jim med ponedeljkom in petkom vzame zgolj 9 oziroma 5 odstotkov časa.

Medijska poraba se ob koncu tedna spremeni v korist televizije (23 %), saj ji posamezniki v povprečju posvečajo več časa kot poslušanju radijskih postaj (15 %) in gledanju DVD- ali drugih videoformatov, za katere porabijo 14 odstotkov časa. Na račun tega se nekoliko zmanjša delež časa, namenjenega internetnim vsebinam (37 %) in branju časopisov ter revij (7 % oziroma 4 %).

Opomba: Posameznik lahko istočasno uporablja več medijev. Izračunan je delež med vsemi porabljenimi minutami na vseh medijih.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.