Franc Dolenc prejel prestižno Puhovo priznanje
Iskratel
torek, 04. december 2007
Franc Dolenc, direktor Iskratelovega Področja produkti in rešitve je pred kratkim prejel Puhovo priznanje za izume, razvojne dosežke in uporabo znanstvenih izsledkov pri uvajanju novosti v gospodarsko panogo. Dolenc je prejel nagrado za produktni družini za večstoritvena vozlišča v telekomunikacijah SI3000 MSCP in SI3000 MSAP, ki vsebujeta vse ključne produkte, s katerimi lahko gradimo digitalna telekomunikacijska omrežja naslednje generacije na tehnično ter ekonomsko optimalen način. Puhova priznanja podeljujejo vsako leto v okviru razglasitve dobitnikov državnih nagrad in priznanj v znanosti in razvoju ob obletnici rojstva Žige Zoisa. V utemeljitvi nagrade Francu Dolencu je strokovna javnost zapisala, da gre za izjemni dosežek na področju telekomunikacijskih produktov visoke tehnologije svetovnega pomena. Iskratel lahko zato upravičeno pričakuje, da bosta produkti omenjenih produktnih družin postali vodilni med izdelki na svetovnem trgu. Obe družini produktov sta bili odlično sprejeti na obstoječih trgih Iskratela, obenem pa sta tudi že odprli prodajne možnosti za prodor na nove trge.

Franc Dolenc komentira Puhovo priznanje, ki poudarja izstopanje dosežkov po tehnični odličnosti, povečevanje konkurenčnosti in dodane vrednosti proizvodov, odpiranje novih trgov, novih delovnih mest ter gospodarskih družb, takole: "Družini produktov SI3000 MSAP in SI3000 MSCP sta odlična osnova za ponovno rast obsega prodaje podjetja, ki presega 10 odstotkov na leto. Dodana vrednost v letošnjem letu znaša 50.000 EUR s potencialom nadaljnje rasti v naslednjih leti, moram pa tudi omeniti, da Iskratel za razvoj lastnih produktov namenja kar 15 odstotkov svojih prihodkov. Vesel sem, da razvoj na tako vrhunskem nivoju, kot ga izvaja Iskratel, dobiva veljavo po eni strani v znanstvenih krogih, po drugi strani pa tudi na trgu." Ob tem še dodaja, da obe družini produktov odlikujeta skalabilnost, kompatibilnost in optimalnost, ki pripomorejo k nadaljnjemu razvoju ter učinkovito odgovarjajo na vedno večje zahteve trga.

Družini produktov SI3000 MSAP in SI3000 MSCP sta bili razviti v sodelovanju z Univerzama v Ljubljani in v Mariboru. Celotni razvojni vložek v obdobju petih let je skupno znašal 1.000 inženirskih let, kar je največji raziskovalno razvojni podvig v Sloveniji doslej. Neodvisna organizacija za raziskave telekomunikacijskega trga, ki izdaja tudi svojo revijo, je vozlišče MSAN (produkt iz družine SI3000 MSAP) na osnovi nepristranske analize leta 2006 uvrstila na 3. mesto.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.