Iskratel preizkuša povezljivost SI3000 MSAN
Iskratel
petek, 15. junij 2007
Iskratel je v francoskem Lannionu preskušal splošno povezljivost večstoritvenega dostopovnega vozlišča SI3000 MSAN z napravami sorodnih proizvajalcev omrežne opreme. Že šesti preskus medsebojne povezljivosti omrežnih elementov, ki poteka pod pokroviteljstvom organizacije ETSI, Evropskega instituta za standardizacijo telekomunikacijah, je ponovno pokazal nujnost preskusov povezljivosti za razvoj vse bolj razširjenih visoko zmogljivih dostopovnih povezav. Dostopovna tehnolgija VDSL2 se je izkazala kot zanesljiv in ekonomsko upravičen način dobavljanja zahtevnih večpredstavnostnih telekomunikacijskih storitev. Iskratelova naročniška plošča VDSL2, sestavni del vozlišča SI3000 MSAN, je pokazala, da se raven povezljivosti med opremo na strani ponudnikov storitev in uporabnikov že bliža kakovostnim standardom, poznanih pri delovanju tehnologije ADSL2+. VDSL2 je že pripravljen na vključevanje v zahtevne kombinirane omrežne konfiguracije, zgrajene iz optičnih in bakrenih povezav.

Iskratelova vodja za DSL dostopovne produkte, Staša Iliæ, je poudarila, da se vrzel v zanesljivosti prenosov med tehnologijama ADSL2+ in VDSL2 zapira. Raznolikost možnosti uporabniškega dostopa bo omrežnim operaterjem predvsem omogočila nižanje stroškov pri uvajanju dodatnih dobičkonosnih uporabniških storitev. Medsebojno dopolnjevanje tehnologije VDSL2 in optičnih prenosov zagotavlja pripravljenost uporabniških povezav na uvajanje storitev z dodano vrednostjo in prihodnji tehnološki razvoj omrežne infrastrukture.

Podjetje Iskratel je povezovanje uporabnikov poneslo daleč prek meja podatkovnih povezav. Z lastnim razvojem izdelkov za uvajanje tehnologij ADLS2+ in VDSL2 v omrežja je podjetje postalo pomemben globalni ponudnik opreme za dobavljanje glasovnih, podatkovnih in multimedisjkih telekomunikacijskih storitev.

Lannionski preskus povezljivosti omrežne opreme, menovan Plugtest, poteka pod okriljem organizacij ETSI in Full Service Network Group. Dogodek je bil namenjen preskušanju delovanja konfiguracij opreme DSL in WiFi ter opreme za optični dostop.

Iskratel se je pridružil 75 sodelujočim podjetjem, ki proizvajajo dostopovna vozlišča, uporabniško terminalno opremo in opremo za optična omrežja na dveh področjih preskusov – fizični povezljivosti opreme in podpori zagotavljanja trojčka telekomunikacijskih storitev.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.