Mobilkom se širi v Makedonijo
Kaj dogaja
torek, 27. marec 2007
Avstrijski mobilni operater Mobilkom, ki je del avstrijskega telekoma, je z makedonsko agencijo za elektronske komunikacije podpisal koncesijo GSM frekvence 900/1800 in tako postal tretji ponudnik mobilne telefonije v Makedoniji. Za 10-letno koncesijo so avstrijci plačali 10 milijonov evrov in kmalu po tem najavili spremembe v upravi Si.mobila...

Boris Nemšiæ, predsednik uprave avstrijskega Mobilkoma, nadzornega sveta Si.mobila in skupine Telekom Austria, bo tako jutri v Ljubljani pojasnil spremembe v upravi Si.mobila, ter morda pojasnil podrobnosti načrtovane makedonske investicije. Skupaj naj bi šlo za 70 milijonov evrov vredno naložbo, makedonska operacija pa mora pričeti z delovanjem najkasneje 6 mesecev po podpisu pogodbe. V 48 mesecih morajo avstrijci pokriti 90 odstotkov prebivalstva. Kdaj bodo "pokrili" naložbo, pa je drugo vprašanje.

"Zaradi naših dolgoletnih izkušenj v Evropi vemo zelo dobro, kako razviti novi trg. V Makedoniji načrtujemo skupaj 70 milijonov evrov investicije in zaposlitev 200 lokalnih strokovnjakov. Naš cilj je postati najboljši ponudnik telekomunikacij v državi, ki bo strankam ponujal želene storitve na najvišji ravni po najboljši ceni," je ob tej priložnosti povedal Nemšiæ.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.