T-2 zahteva od Telekoma Slovenije skoraj 130 milijonov €
Kaj dogaja
sreda, 24. januar 2007
Kot to nalaga zakon in pravila borze, so iz Telekoma Slovenije sporočili, da je podjetje T-2 zoper Telekom Slovenije pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani vložila tožbo za plačilo odškodnine v višini skoraj 130 milijonov € (za tiste, ki še niso preklopili - dobrih 31 milijard tolarjev) iz razloga zlorabe prevladujočega položaja na trgu. Tožbo je družba Telekom Slovenije, d.d. prejela včeraj, dne 23.1.2007.

Družba Telekom Slovenije, d.d. v sporočilu ocenjuje, da tožba nima dejanske niti pravne podlage in bo tožbi v celoti ugovarjala. Telekom Slovenije, d.d. spoštuje veljavno zakonodajo in odločbe izdane s strani Agencije za pošto in elektronske komunikacije (APEK) ter posluje v skladu z dobrimi poslovnimi običaji, zaključujejo sporočilo.

Kako bo na gibanje delnic TLSG, ki v letošnjem letu občutno in vztrajno rastejo vplivala odškodninska tožba v vrednosti 129.556.756,00 EUR bo videti že jutri.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.