Skype, SMC in FON spodbujajo cenejšo internetno telefonijo
Kaj dogaja
ponedeljek, 20. november 2006
Skype, SMC in FON so združili svoje tehnologije v podporo zmanjšanju stroškov telefonskih pogovorov po vsem svetu. Ustvarili so modno in praktično platformo, ki poenostavlja internetno telefonijo brez uporabe računalnikov.

Komplet za telefonijo je na voljo le ameriškim in evropskim kupcem v Skypeovi spletni prodajalni na naslovu www.skype.com/shop. Cena kompleta je 139 €, vsebuje pa vse, kar uporabniki potrebujejo za klicanje od doma, iz službe ali na poti – SMC-jev telefon WiFi za Skype (WSPK100), FON-ov brezžični usmerjevalnik La Fonera, 500 minut brezplačnih pogovorov za storitev SkypeOut in enoletno naročnino na telefonsko tajnico.

Medtem ko bodo klici med uporabniki storitve Skype vedno brezplačni, je 500 minut brezplačnih pogovorov namenjenih že itak cenovno ugodnim klicem na navadne telefone po vsem svetu. Z dodatnim nakupom številke SkypeIn pa je uporabnik dosegljiv s kateregakoli telefona.

»S pomočjo telefonov WiFi uporabniki storitve Skype niso več vezani na osebne računalnike, obenem pa je internetna telefonija zares mobilna,« je povedal Stefan Oberg, glavni direktor za strojno opremo pri Skypeu. »Nikoli pa še niso bili vsi potrebni elementi združeni v en sam paket in za tako privlačno ceno. Skupaj smo pripravili izdelek, namenjen takojšnji uporabi, ki uporabnikom daje več časa za pogovore z družino, prijatelji in znanci.«

»SMC-jev telefon WiFi za Skype predstavlja novo kategorijo izdelkov za govorno telefonijo. Je dober primer našega načina razvoja rešitev ter sodelovanja z vodilnimi in inovativnimi podjetji na trgu, kot sta Skype in FON,« dodaja George Zervos, generalni direktor podjetja SMC Networks Europe.

SMC-jev telefon WiFi je mogoče uporabljati povsod tam, kjer je na voljo odprta brezžična dostopovna točka. FON-ov usmerjevalnik La Fonera omogoča, da uporabniki dovolijo dostop do dela pasovne širine domačega internetnega dostopa, v zameno pa pridobijo brezplačen dostop do globalne skupnosti FON-ovih dostopovnih točk. FON ima trenutno več deset tisoč dostopovnih točk, kjer je mogoče uporabljati SMC-jev telefon WiFi, predstavlja pa eno najhitreje rastočih skupnosti WiFi.

»Naš cilj je vzpostaviti globalno skupnost, katere izjemne zmogljivosti in storitve bodo na voljo uporabnikom po vsem svetu,« je dejal ustanovitelj in glavni direktor FON-a, Martin Varsavsky. »Združitev Skypea, SMC-ja in FON-a nakazuje neverjetne možnosti uporabe, ki jih ponuja vsepovsod navzoči WiFi.«

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.