Direktor Telekoma odstopil zaradi slabih rezultatov
Kaj dogaja
ponedeljek, 13. november 2006
Dosedanji direktor Deutsche Telekoma, Kai-Uwe Ricke je danes zjutraj odstopil, že v popoldanskih urah pa je nadzorni svet na mesto direktorja imenoval Reneja Obermanna, ki je od leta 2002 član uprave nemskega telekoma sicer zadolžen za mobilnih komunikacij. 

Ricke je odstopil zaradi nezadovoljstva delničarjev, potem ko je za 600 milijonov € zmanjšal napovedi poslovnih rezultatov za leto 2006 zaradi agresivne konkurence na domačem trgu.

Borzno trgovanje se je na odstop dosedanjega direktorja odzvalo s 3-odstotno rastjo delnice. Mnogi so prepričani, da je sedež direktorja državnega telekoma postal prevroč zaradi slabih poslovnih rezultatov ter ceni delnice, ki je ostala pod ceno prve javne ponudbe (IPO) iz leta 1996, prodoru konkurence in tudi nepriljubljenega zmanjševanja števila zaposlenih.


Na napakah se učimo, če le gre tujih!

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.