UPC Telemach ima 20.000 naročnikov na kabelski internet
Telemach
četrtek, 20. april 2006
UPC Telemach je sporočil, da je po podatkih z dne 31. marec UPC Telemachovo omrežje dosegalo približno 125.000 gospodinjstev. UPC Telemach dobavlja svoje storitve približno 108.500 naročnikom na kabelsko televizijo in 20.000 naročnikov na kabelski internet.

Kdaj in če, bo UPC Telemach svojim uporabnikom tudi v Sloveniji ponudil še kakšno dodatno storitev ostaja vprašanje. Popravki v programski shemi, ki so jih pred nedavnim uvedli so vsekakor manj pomembna vest, kot bi bilo npr. uvajanje telefonije v svoje omrežje.

UPC Broadband, evropski oddelek Liberty Globala, Inc. je npr. danes naznanil, da so dosegli mejnik – milijonto stranko za telefonijo v Evropi. Tej milijonti stranki so čestitali v Amsterdamu na Nizozemskem, ki je UPC-jeva največja operacija. Podvojitev števila strank telefonije v zadnjih 18. mesecih je predvsem posledica pospešene rasti UPC-jeve digitalne telefonije, ki je osnovana na VoIP-u (Voice over IP), in z nadaljnjo širitvijo storitev na novih trgih, so zapisali v sporočilu za javnost.

UPC-jeva VoIP storitev je visoko kvalitetna ter cenovno privlačna in strankam ponuja dejansko alternativo obstoječim telefonskim storitvam, ki jih ponujajo telekomunikacijska podjetja, ki imajo še vedno največji tržni delež. Po lansiranju storitve na Nizozemskem, Madžarskem, v Franciji in Švici, je UPC pred kratkim storitve digitalne telefonije lansiral tudi v Avstriji, na Poljskem ter v Romuniji in s tem območje pokritja razširil na sedem evropskih trgov. Leta 2006 bo UPC-jeva storitev VoIP telefonije ponujena tudi na Češkem in Slovaškem ter Irskem. UPC omrežja v Evropi trenutno dosegajo 18 milijonov gospodinjstev, od katerih jih je 9,3 milijonov nared za sprejem storitev telefonije.

Za zagotovitev VoIP storitev domačim uporabnikom, je UPC za partnerje izbral številne ključne dobavitelje. Med ključne partnerje spadajo med drugimi tudi: Nortel, Siemens, AudioCodes, Arris in Scientific-Atlanta.

UPC je eden prvih kabelskih operaterjev v industriji, ki uvaja VoIP storitve, ki so osnovane na SIP-u (Session Initiation Protocol) in s tem polaga temelje za nove glasovno bogate in multimedijske storitve prihodnosti – kot so takojšnje sporočanje, video in mobilnost – prvi korak k integraciji mobilne in stacionarne telefonije. Uvajanje opreme za digitalno telefonijo se sklada z UPCjevo strategijo, svojim strankam ponuditi Triple play trdijo v sporočilu za javnost.

S pogledom uprtim v prihodnost pa želi podjetje razviti in ponuditi združen produktni portfelj osnovan na VoIP/SIP-u preko IP omrežja, tako na stacionarnih kot brezžičnih omrežjih. Na osnovi programskega okolja klicnega strežnika SIP, UPC v Švici in na drugih ključnih trgih, načrtuje integrirane stacionarne in mobilne storitve.

“VoIP je bistven del UPC-jeve strategije, ki je ponuditi popolnoma integrirane glasovne, video in podatkovne storitve, prilagojene potrebam fizičnih in poslovnih uporabnikov, ” je dejal Gene Musselman, predsednik UPC Broadband. “Dobavitelji so nam z rešitvami, ki podpirajo našo naslednjo generacijo storitev osnovanih na SIP-u, pomagali pri našem preoblikovanju omrežja. ”

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.