Siol lani za povečal dobiček za 33 odstotkov
SiOL
torek, 04. april 2006
V letu 2005 so trg informacijske tehnologije zaznamovale širokopasovne storitve, zato so tudi v SiOL-u posebno skrb namenili prav hitri rasti števila naročnikov ADSL. Ob koncu leta 2005 je podjetje imelo 118.191 priključkov ADSL in tako preseglo načrtovano število za 12.191 priključkov, kar se je odrazilo tudi v prihodku in dobičku za leto 2005. V preteklem letu je namreč SiOL ustvaril 13,6 milijarde SIT poslovnih prihodkov, kar pomeni 57-odstotno rast glede na leto prej. Čisti poslovni izid se je v primerjavi z letom prej zvišal za 33 odstotkov na 402 milijona SIT. Pretekli teden je skupščina družbe SiOL obravnavala in potrdila revidirano letno poročilo o poslovanju družbe. Člani skupščine SiOL so s poslovanjem družbe zelo zadovoljni, saj so poslovni rezultati pokazali, da je SiOL s pravilno izbrano strategijo dosegel in presegel zastavljene poslovne načrte in tako na področju nosilnih storitev ohranil vodilne tržne deleže, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poslovno leto 2005 je SiOL zaznamovalo z novimi, inovativnimi storitvami in posledično veliko rastjo naročnikov ter prihodkov so prepričani v podjetju. V primerjavi s predhodnim letom je SiOL v letu 2005 dosegel 57-odstotno rast prihodkov, dobiček je za 33 odstotkov presegel tistega iz leta 2004, število priključkov ADSL pa se je povečalo za 63 odstotkov.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.