Tomaž Berginc septembra zapušča SiOL
SiOL
nedelja, 19. marec 2006
Tomaž Berginc je seznanil upravo Telekoma Slovenije o svojem imenovanju za predsednika uprave družbe ETI iz Izlak. Odločitev ni v nikakršni povezavi s pravkaršnjimi spremembami v upravi Telekoma Slovenije, saj je proces izbora in imenovanja trajal nekaj mesecev, zaključen pa je bil minuli petek. Uprava Telekoma Slovenije spoštuje odločitev Tomaža Berginca, čeprav bi si želela drugačne odločitve. Tomaž Berginc ostaja v SiOL-u do 1. septembra s polnim zaupanjem uprave Telekoma Slovenije in s polnimi pooblastili direktorja podjetja.

Tomaž Berginc se je pridružil Telekomu Slovenije avgusta 1998 kot direktor takratne PE Ljubljana, kasneje je bil izvršni direktor za ekonomiko in finance ter izvršni direktor poslovnega področja Podpora. Maja 2004 je bil imenovan za direktorja SiOL-a.

Ali bo SiOL takrat dobil novega direktorja ali ne, je odvisno predvsem od tega, kakšna bo odločitev nove uprave Telekoma v zvezi s pripojitvijo družbe nazaj v matični Telekom. Naj spomnimo, da je tak scenarij (predlagana reintegracija hčerinskega SiOL-a v matičen Telekom Slovenije) pred dobrima dvema letoma pripeljal do razrešitve takratnega predsednika uprave Petra Graška in odstopa Mirana Krambergerja z mesta direktorja SiOL-a.

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.