Sony Ericsson Walkman, Cyber shot in kmalu še Vaio?
Sony Ericsson
ponedeljek, 13. marec 2006
Sony Ericsson je pred kratkim najavil vrsto novih telefonov in družini telefonov Walkman dodal še družino Cyber-shot, kar je že drugi primer "prenosa" uveljavljene blagovne znamke podjetja Sony na izdelke podjetja Sony Ericsson. Če bo podjetje sledilo temu trendu lahko pričakujemo še Vaio ali celo Aibo telefone ;)

Sony Ericsson W300

Sony Ericsson je svoji rastoči liniji mobilnih telefonov Walkman® dodal Sony Ericsson W300, štirifrekvenčni EDGE preklopni telefon, da bi izkušnjo mobilnih telefonov Walkman razširil na še večji trg. W300 z enakim doživetjem izvrstne glasbene kakovosti Walkman kot pri najnaprednejših modelih, kompaktno in všečno obliko ter z vgrajeno VGA kamero omogoča uporabnikom uživanje v Sony Ericssonovi izkušnji glasbe v gibanju.

Z danes najavljeno novostjo W300 je Sony Ericsson predstavil trgu že sedem mobilnih telefonov Walkman, izdelanih za uporabnike z različnimi potrebami in življenjskimi stili. Od naprednih modelov UMTS za uporabnike, ki želijo uživati v brezžičnih prenosih, zelo hitri e-pošti in internetni povezavi, do modelov za sproščene poslušalce glasbe, kot sta W600 in W800, sega ponudba, s katero želi Sony Ericsson ustvariti mobilni telefon Walkman za vsakogar in povsod.

Sony Ericsson W300 Walkman mobilni telefon, ki podpira glasbene datoteke Mp3 in AAC, nudi doživetje sijajnega zvoka z več kot 30 urami poslušanja glasbe. Uporabnikova pričakovanja izpolnjuje z glasbenimi tipkami, funkcijo naključnega predvajanja in tudi z vgrajenim FM radijskim sprejemnikom z RDS in z načinom izklopljenih radijskih funkcij (Flight mode). Programska oprema Disc2 phone, ki je priložena osnovnemu kompletu, omogoča uporabnikom, da enostavno prenesejo svoje najljubše zgoščenke na svoj mobilni telefon in v njih uživajo kadarkoli in kjerkoli, brez zgrešenih klicev.

Izrazitih barv in elegantne kompaktne oblike bo W300 na voljo v kompletu z zamenljivo spominsko kartico Memory Stick Micro™ (M2™) z 256 MB, ki jo je mogoče razširiti do 1 GB, ter tudi s stereo slušalkami, kablom USB in programsko opremo za upravljanje z glasbo.

Kot dodatek k odličnim glasbenim možnostim W300 z vgrajeno kamero s 4-kratnim digitalnim zoomom nudi enostavno fotografiranje in pregledovanje odličnih fotografij ali snemanje video vsebin. Barvni TFT zaslon z 262K naredi telefon popoln za fotografiranje zabavnih fotografij in uživanje v fotografijah na zaslonu, medtem ko popolna podpora MMS omogoča, da te fotografije delite s prijatelji in družino.

Črnobeli zunanji zaslon omogoča uporabnikom, da jim za ogled informacij predvajalnika za medije ali imena kličočega ni treba odpreti telefona.

Sony Ericsson W300 je opremljen s tehnologijo EDGE razred 10, ki omogoča hiter in enostaven prenos podatkov in pristop do interneta, ter tudi z Bluetooth™, ki je idealen za izmenjavo podatkov z drugimi napravami, ki podpirajo Bluetooth™.

Sony Ericsson W300 bo na voljo v beli in črni barvi v drugem trimesečju 2006. Več slik...

K800 in K790 - prva mobilna telefona pod znamko Cyber-shot™

Sony Ericsson je predstavil K800 in K790, prva mobilna telefona pod znamko Cyber-shot™, ki je sinonim za kakovost fotografiranja. Z njima uvaja višjo raven digitalnega fotografiranja na mobilnih telefonih s kamero. Oba mobilna telefona dajeta sijajne možnosti z vgrajeno digitalno kamero, ki ima 3,2 milijona slikovnih pik in Avto Focus, bliskavico Xenon in BestPic™ – torej edinstveno tehnologijo fotografiranja, ki jo je patentiral Sony Ericsson in s katero lahko uporabnik fotografira točno tisti trenutek, ki ga želi. K800 in K790 združujeta napredne možnosti fotografiranja s prenosom podatkov z visoko hitrostjo, kar ju naredi za popolno orodje za fotografiranje in izmenjavo visokokakovostnih slik in video materiala. K800 je dvo-modalen UMTS/GPRS mobilni telefon, K790 pa je tri-frekvenčni EDGE mobilni telefon. Oba bosta na voljo od drugega trimesečja 2006.

»Z mobilnim telefonom Cyber-shot™, pri katerem smo Sony Ericssonove edinstvene mobilne aplikacije združili s Sonyjevo digitalno fotografsko tehnologijo, nameravamo ustvariti nov življenjski slog slikovne komunikacije,« je izjavil Rikko Sakaguchi, višji podpredsednik in vodja oddelka planiranja izdelkov in aplikacij pri podjetju Sony Ericsson. »Naša cilja sta bila vedno inovativnost in ustvarjanje novih vrednosti za življenje v gibanju in z mobilnim telefonom Cyber-shot™ bomo vsekakor omogočili užitek na popolnoma novi ravni komunikacije – uporabniki bodo lahko fotografirali karkoli, kadarkoli in kjerkoli ter izmenjavali svoje dragocene trenutke z drugimi.«

Mobilni telefoni imajo klasičen Sony Ericsson-ov stil z velikim zaslonom in tipkovnico s hitrim odzivom ter tanko in elegantno obliko z dvema licema. Če obrnete telefon vodoravno, imate klasični digitalni fotoaparat. Z enostavnim pomikom aktivnega pokrova objektiva navzdol se samodejno pojavi uporabniški vmesnik, podoben kameri Cyber-shot™.

Izredna tehnologija, vgrajena v K800 in K790, prinaša kakovost fotografiranja, ki jih doslej na mobilnih telefonih s kamero še ni bilo. Ostre in jasne fotografije z visoko ločljivostjo bodo, zahvaljujoč dodanim značilnostim, ki so običajnejše za samostojne digitalne fotoaparate., postale standard. Resolucija 3,2 milijona slikovnih pik z Auto Focus-om je šele začetek. Sony Ericsson K800 in K790 imata, tako kot katerikoli klasični digitalni fotoaparat, vgrajeno Xenon bliskavico, ki omogoča jasne slike, polne barv, celo v mraku, z vključeno funkcijo odstranjevanja učinka rdečih oči. Funkcija stabilizatorja slike kompenzira male premike rok, ki lahko naredijo sliko zamegljeno.

Popolnoma nova funkcija, ki jo je razvil Sony Ericsson, je BestPic™, ki zagotavlja, da nikoli ne zamudite pomembne fotografije. Enkrat pritisnite sprožilec za fotoaparat in dobili boste 9 visokokakovostnih fotografij (3,2 milijona slikovnih pik), od katerih lahko izberete iz časovnega zaporedja – 4 fotografije pred in 4 fotografije po tisti fotografiji, ki ste jo želeli posneti. Vseh 9 fotografij je prikazanih kot ikone na zaslonu. Le izberite in shranite tiste, ki so vam najbolj všeč.

K800 in K790 nudita popolno podporo za popoln življenjski slog digitalnega fotografiranja. Za izpis fotografij ne potrebujete osebnega računalnika, saj vključujeta tudi aplikacijo PictBridge™, ki pošilja fotografije neposredno preko kabla USB. Shranjevanje in upravljanje slikovnih datotek na vašem računalniku pa vam olajša priložena podpora Adobe. Ta dva mobilna telefona sta med prvimi, v katere je v celoti vgrajen Picture Blogging, in s tem sledita zadnjim trendom, saj se blogi kot način izmenjave osebnih izkušenj z besedo in sliko hitro širi. Picture Blogging na K800 in K790 uporabnikom omogoča, da ustvarjajo in obnavljajo osebne bloge neposredno z mobilnega telefona s samo nekaj pritiski na tipke.

Poslovni uporabniki bodo K800 in K790 uporabljali kot odlično poslovno orodje, kadar niso v pisarni, gladko žametno črno ohišje pa sijajno dopolnjuje poslovni videz. Popoln brskalnik formata HTML z vsebino RSS in brskalnikom Google omogoča hitro in grafično bogato uporabo interneta. Podpora za standardno potisno e-pošto in set orodja za povezovanje, ki vključuje Bluetooth® 2.0, USB 2.0 in spominsko kartico Memory Stick Micro™ (M2™), omogočata ohranjanje stikov brez najmanjšega truda. Oba modela vključujeta tudi popoln zabavni paket z glasbenim predvajalnikom, 3D igranjem in RDS FM radijskim sprejemnikom za čas odmora pri delu ali v trenutkih sproščanja.

Sony Ericsson K800 je dvo-modalen UMTS mobilni telefon, K790 pa tri-frekvenčni EDGE mobilni telefon. Oba telefona v črni barvi bosta na voljo od drugega trimesečja 2006 dalje v naslednjih različicah:

  • K800i dvo-modalen UMTS (2100 MHz) - GPRS 900/1800/1900 MHz za Evropo, Azijsko-pacifiško regijo, Srednji vzhod, Afriko
  • K800c dvo-modalen UMTS (2100 MHz) - GPRS 900/1800/1900 MHz za celinsko Kitajsko (odvisno od dostopnosti 3G storitev)
  • K790i tri-frekvenčni EDGE 900/1800/1900 MHz za Evropo, Azijsko-pacifiško regijo, obe Ameriki
  • K790a tri-frekvenčni EDGE 850/1800/1900 MHz za obe Ameriki
  • K790c tri-frekvenčni EDGE 900/1800/1900 MHz za celinsko Kitajsko

Več slik...

Cenovno ugodni K510, K310 in Z530

Trije najavljeni Sony Ericssonovi mobilni telefoni poenostavljajo snemanje kakovostnih fotografij, njihovo shranjevanje v žepne albume ali izmenjavo s prijatelji in sorodniki. Vsak od teh cenovno dostopnih mobilnih telefonov združuje kakovostno digitalno fotografijo s preprostimi postopki izdelave albuma, iskanja fotografij po času posnetka in posredovanje po MMS, infrardeči povezavi ali e-pošti. Predstavljeni mobilni telefoni so K510 s kamero z 1,3 milijona slikovnih pik, preklopni Z530 in K310. Vsak od njih je popoln partner za vaš življenjski stil vsak dan.

»Ti mobilni telefoni so narejeni za snemanje posebnih trenutkov, posebna pozornost pa je namenjena možnostim izmenjave posnetkov s prijatelji in družino,« je izjavil Jan Wäreby, izvršni podpredsednik in direktor prodaje in marketinga Sony Ericssona. »Vsak od njih posname in reproducira izjemno kakovostne fotografije, širok pa je tudi izbor možnosti pošiljanja vaših fotografij – preko e-pošte, MMS ali infrardeče povezave – tako da lahko fotografije resnično delite z drugimi kjerkoli ste.«

K510 je kompakten in moderno oblikovan mobilni telefon s kamero z 1,3 milijona slikovnih pik

Ta elegantni mobilni telefon s kamero omogoča različne načine povezovanja, podpira potisno e-pošto in zabavne učinke snemanja in vse to ga naredi popolnega za življenjski stil „capture & share“. Najmanjši Sony Ericssonov mobilni telefon s kamero z 1,3 milijona slikovnih pik je do sedaj cenovno najugodnejši. Odlikujejo ga visokokakovostne digitalne fotografije, kamera vključuje tudi tipko za proženje, 4-kratni digitalni zoom in kot možnost pravo bliskavico – MXE-60. TFT zaslon z 262K barvami vam omogoča brez težav razvrščati visokokakovostne fotografije s pomočjo ikon fotografij, shranjenih po datumu posnetka. Preden fotografije izmenjujete, jih z enostavnimi učinki, kot so aplikacija „face warp“ za spreminjanje slik, učinek sepia in panoramski pogled, lahko naredite še privlačnejše. Kot učinkovit partner za mobilno pisarno ima K510 zunanji priključek za anteno, Bluetooth™, kabel USB, podpira pa tudi standardno potisno e-pošto ob izjemno dolgem času pogovora in času pripravljenosti. Nova programska oprema za sinhronizacijo z osebnim računalnikom daje uporabniku možnost osveževanja najnovejših aplikacij Outlook, vključujoč koledar, stike, beležke in naloge.

Na voljo bo v črni ali vijolični barvi z možnostjo dodatnih Bluetooth™ slušalk v isti barvi in kot taka ta moderno oblikovana naprava izkazuje kakovost. Prav tako bodo na voljo tudi maske Style-Up™.

Sony Ericsson K510 je mobilni telefon GPRS tri-frekvenčni, na trgu pa bo v drugem trimesečju 2006.

  • K510i tri-frekvenčni GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz za Evropo, Srednji vzhod, Afriko in Azijsko-pacifiško regijo
  • K510c tri-frekvenčni GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz za celinsko Kitajsko
  • K510a tri-frekvenčni GSM/GPRS 850/1800/1900 MHz za obe Ameriki
Prenosna Bluetooth ™ avtoinštalacija HCB-100

Prenosna Bluetooth ™ avtoinštalacija HCB-100 je sinonim za enostavnost in učinkovitost. Sony Ericsson je danes predstavil novo vsestransko prenosno Bluetooth™ avtoinštalacijo HCB-100, ki vozniku omogoča, da med telefoniranjem ohrani popoln nadzor nad vozilom. HCB-100 je avtoinštalacija z izjemno visoko učinkovitostjo, saj omogoča do 20 ur pogovora in 600 ur v pripravljenosti. Ni je potebno vgraditi v avto, le z močno zaponko jo zataknete za ščitnik proti soncu v vozilu. Jasno razločne tipke pa zagotavljajo, da vam telefoniranje med vožnjo ne odvrača pozornosti od dogajanja v prometu.

Z Digital Signal Processingom (DSP), digitalno izločitvijo odmeva in zmanjšanjem šuma za razločen pogovor za volanom, se HCB-100 samodejno in brezžično spoji z vašim mobilnim telefonom. Prenosna avtoinštalacija je združljiva z Bluetooth™ mobilnimi telefoni, tako Sony Ericsson kot drugih proizvajalcev, medtem ko barvna identifikacija omogoča povezovanje s petimi različnimi mobilnimi telefoni in dopušča večkratno povezovanje v vozilu in zunaj njega.

Prenosna avtoinštalacija HCB-100 je oblikovana za zahtevno avdio okolje avtomobila, vendar je res vsestranska. Razpoložljiv čas v pripravljenosti, čas pogovora in velikost naprave ter njena kompaktnost in majhna teža omogočajo, da napravo odpnete in jo v žepu odnesete s seboj v pisarno ali domov, obenem pa jo lahko uporabite tudi kot zelo učinkovit mikrofon. Njena elegantna klinasta oblika je pametno oblikovana za uporabo doma, v pisarni in v avtomobilu. To je enostavnost z visoko učinkovitostjo, kadarkoli jo potrebujete. Na voljo v drugem trimesečju 2006.

Specifikacija za prenosno avtoinštalacijo HCB-100 Bluetooth™: Vsebina osnovnega kompleta:

  • Prenosna avtoinštalacija HCB-100 Bluetooth™
  • Napajalnik za vtičnico vžigalnika 12/24 V CLA-61
  • Standardni polnilnik CST-60
  • Priročnik za uporabnika
Podatki:
  • Teža: 89 g
  • Barva: črna in srebrna
  • Čas pogovora: do 20 ur
  • Čas v pripravljenosti: do 600 ur

Več slik...

 

 
< Nazaj   Naprej >

Vsebine spletne strani delno ali v celoti ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali na katerikoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Vsi logotipi in blagovne znamke so last njihovih lastnikov. Vsi komentarji so last njihovih avtorjev, vse ostalo je © 386tele.com. Priporočamo obisk spletne strani www.preberi.si. Elektronska publikacija 386tele.com je zavedena pod mednarodno standardno serijsko številko ISSN 1581-0259.